Obiective turistice Botiza, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Botiza

Biserica de lemn din Botiza Izvoarele de ape minerale din Botiza Manastirea din Botiza

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Botiza (15-25 Km)

Baile cu apa sufuroasa Dragomiresti Biserica de lemn din Barsana Biserica de lemn din Deal - Nasterea Maicii Domnului - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn din Poienile Izei Cuvioasa Paraschiva - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn Sf. Arhangheli - Rozavlea Biserica de lemn din Sieu Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO Icon Link Cabana Trei Brazi Izvoarele de ape minerale din satul Glod Izvorul de apa minerala Stramtori Izvorul de apa minerala Tarmure Izvorul de apa minerala Valea Lontroasa Manastirea de lemn din Barsana - Patrimoniul UNESCO Icon Link Manastirea Sf. Ilie Manastirea din Stramtura Muntii Tibles Muzeul satului Ieud Muzeul sculptorului Ion Barsan de la Barsana Muzeul Tarancii Romane Dragomiresti Padurea Delnita Padurea Scarisoara Padurea Ticera Pestera Ponorul Jitelor Rezervatia Arcer-Tibles Bran Trasee turistice si drumetii Muntii Tibles Valea Izei Vf. Tibles (1.848 m)

Despre Botiza

Localitatea Botiza este o comuna din nord-vestul Romaniei, in judetul Maramures asezata pe Valea Izei, in Maramuresul istoric la 10 km de DJ 186 Vadu Izei - Moisei, la 47 km de municipiul Sighetu Marmatiei, la 50 km de Borsa, 35 km de Viseu si la 100 km de municipiul resedinta de judet Baia Mare. Are in componenta un singur sat, Botiza.

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Botiza se ridica la 2.717 locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 2.964 de locuitori.

Botiza este unul dintre cele mai vestite locuri, cu turisti venind din toate colturile lumii. Un loc in care lumea moderna isi imparte spatiul cu o lume arhaica, rupta parca din alt secol. In plus, peisajele sunt incantatoare si greu de imaginat. Locuitorii Botizei sunt deosebit de mandrii de bisericile lor. Din strabuni s-a transmis traditia in care daca un sat si-a pierdut biserica un alt sat vecin mai bogat le daruia satenilor biserica proprie sau una noua.

Cazare si obiective turistice localitati