Obiective turistice Cernesti, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Cernesti

Biserica de lemn din Izvoare Fantana lui Pintea Fondul de vanatoare pe Bloaja Muntele Satra lui Pintea Viteazu Muzeul de artisti contemporani Florean Pescuit sportiv si agrement Pestera lui Pintea Schitul de la Fantana lui Pintea Turism cinegetic - vanatoare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Cernesti (15-25 Km)

Baile Carbunari Biserica de lemn din Rogoz Sf. Arhangheli - Patrimoniul UNESCO Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO Icon Link Cetatea Chioarului Cheile Lapusului Expozitia de icoane pe sticla din Dumbravita Defileul Raului Cavnic Lacul Lighet Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Rohia Manastirea Satra Manastirea Sf. Ana din Rohia Rezervatia Naturala Cheile Lapusului Vf. Florii (800 m)

Despre Cernesti

Comuna Cernesti este situata in partea de sud-est a judetului Maramures, cu localitatea resedinta pe drumul judetean DJ 182 Baia Mare - Targu Lapus la o distanta de 30 km de resedinta judetului, avand o suprafata de 9.604 ha. Comuna este situata in unitatea de relief cunoscuta sub denumirea de depresiunea Copalnicului, la contactul ei cu dealul Pietris, in partea de est si Masivul Preluca in sud.

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Cernesti se ridica la 3.741 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 3.814 locuitori.

Localitatea Cernesti este atestata documentar, din anul 1424, ca localitate romaneasca, alcatuita fiind din urmatorele sate: Cernesti, Magureni, Brebeni, Fanate, Ciocotis, Trestia si Izvoarele (Bloaja). Localitatea a fost intemeiata de Voievodul Teodor Bota la inceputul secolului al XVI-lea, caruia i-a fost atribuit acest domeniu prin acte nobiliare, pentru fapte de vitejie. Prin defrisari masive, batranul voievod si jude a populat mai apoi satele Brebeni si Ciocotis.

Cazare si obiective turistice localitati