Obiective turistice Grosii Tiblesului, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Grosii Tiblesului

Cabana Trei Brazi Crucea monument din Vf. Tibles (1.848 m) Muntii Tibles Pestera Ponorul Jitelor Rezervatia Arcer-Tibles Bran Trasee turistice si drumetii Muntii Tibles Turism cinegetic - vanatoare Vf. Tibles (1.848 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Grosii Tiblesului (15-25 Km)

Biserica de lemn din Suciu de Sus - Patrimoniul UNESCO Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO Icon Link Cheile Lapusului Lacul Lighet Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Rohia Manastirea din Botiza Manastirea Satra Manastirea Sf. Ana din Rohia Manastirea Sf. Treime din Breaza Rezervatia Naturala Cheile Lapusului

Despre Grosii Tiblesului

Comuna Grosii Tiblesului este situata in partea de sud–est a judetului Maramures, la poalele Muntilor Tibles la o distanta de 70 km de municipiul de resedinta a judetului. Comuna Grosii Tiblesului se invecineaza la nord cu comuna Lapus si Baiut, la nord–est cu comuna Botiza, la sud–vest cu comuna Suciu de Sus iar la sud cu comuna Tarlisua, judetul Bistrita – Nasaud.

Localitatea Grosii Tiblesului este atestata din anul 1594 sub denumirea de Tokes (Grosi) dupa cum rezulta dintr-un document maghiar existent in Arhivele de Istorie a orasului Baia Mare "Cronici Maghiare" si Monografia Szolnok Dabaka Vol. VII, Dej 1902. Denumirea de Grosi este legata de existenta arborilor foarte grosi de ulm, fag, gorun care au constituit multa vreme refugiu si ascunzatoare pentru cei hartuiti de valurile de popoare migratoare care au trecut pe aceste meleaguri.

Cazare si obiective turistice localitati