Obiective turistice Leordina, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Leordina

Monumentul In memoria camarazilor cazuti Muntii Maramuresului Parcul Natural Muntii Maramuresului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Leordina (15-25 Km)

Avenul Senderschi Avenul Tocarnea Conacul Drahneilor Lacul glaciar Vinderel Manastirea Izvorul Tamaduirii Manastirea de pe Valea Scradei Mocanita de pe Valea Vaserului Icon Link Muzeul de Istorie si Etnografie Viseu de Sus Padurea Petrovenilor Pestera Coreniuc de la Cariera Sendrenschi Pestera Stilo Pestera Tocarnea Poiana cu Narcise Tomnatec Sehleanu Schitul Nasterea Maicii Domnului Valea Izei Valea Repedea Valea Ruscovei Valea Vaserului Valea Vinului Vf. Farcau Vf. Mihailecu Vf. Pop Ivan Zbor cu parapanta la Viseu de Sus

Despre Leordina

Maramuresul, aceasta veche provincie din nordul tarii, este o "tara" de seama a lumii romanesti, ce ofera o priveliste istorica, de un exceptional interes. In acest cadru istoric si deodebit de pitoresc al Maramuresului este cuprinsa asezarea romaneasca ce poarta numele de Leordina, localitate situata in partea de nord-est a judetului, la o distanta de 105 km fata de municipiul Baia Mare, 42 km de municipiul Sighetu Marmatiei si la 20 km de orasul Viseu de Sus.

In comuna Leordina, asezata in depresiunea "Hera", pe Valea Viseului, se intalnesc urmatoarele forme de relief: Lunca Viseului, cu latime variabila ajungand pana la 300-400 m, aceasta lunca fiind inundabila, aluviunile fiind alcatuite din nisip si pietrisuri; terasa I si a II-a a Viseului cu dezvoltare pe partea dreapta a acestuia, cu sedimente constituite in cea mai mare parte din luturi; dealurile dintre Iza si Viseu cu un relief energic cu pante inclinate, roca mama este alcatuita din gresii dure eligocene, rareori cu alternante de roci argiloase, altitudinea absoluta este cuprinsa intre 300-900 m.

Cursul de apa principal este Valea Viseului cu afluentul sau mai insemnat Valea Ruscovei. Valea Viseului este in cursul sau mijlociu cu albie bine dezvoltata, insotita de lunca si terasa. Debitul este bogat cu variatii mari in perioada de primavara cand, datorita topirii zapezilor, se produc mari inundatii.

Datorita faptului ca lantul deluros ce inconjoara localitatea nu este intrerupt ci taiat de vai au luat nastere mai multe catune care au luat denumirea vaii care le parcurge sau care este in apropiere, in acest sens amintim catunul "Valea Spinului", catunul "Valea Cruhli" si catunul "Valea Seregnelor".

Cazare si obiective turistice localitati