Obiective turistice Moisei, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Moisei

Biserica din lemn Adormirea Maicii Domnului Izvorul Albastru al Izei Manastirea Moisei Monumentul Eroilor de la Moisei Parcul National Muntii Rodnei Parcul Natural Muntii Maramuresului Pescuit sportiv si agrement Pestera Izei Rezervatia Izvorul Batrana Rezervatia Pietrosul Rodnei Icon Link Turism de agrement si agroturism / turism rural Turism cinegetic - vanatoare Vf. Pietrosul Rodnei (2.303 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Moisei (15-25 Km)

Atelierul olarului Burnar Tanase Cascada Cailor Icon Link Centre de confectionare de masti populare - Sacel Centre de sculptura in lemn - artizanat din Sacel Complexul turistic Borsa Izvoarele cu apa minerale de la Viseu de Sus Lacul Iezer Lacul Stiol Manastirea Pietrosa Manastirea de pe Valea Scradei Mocanita de pe Valea Vaserului Icon Link Muntele Salhoi Muntii Maramuresului Muntii Tibles Muzeul de Istorie si Etnografie Viseu de Sus Partia de schi Borsa Pasul Prislop Icon Link Rezervatia Cornu Nedeii-Ciungii Balasanii Rezervatia de sub Muntele Salhoi Rezervatia Pestera si Izvorul Albastru al Izei Rezervatia Piatra Rea Rezervatia Salhoi-Zambroslaviile Schitul Nasterea Maicii Domnului Statiunea Borsa Icon Link Valea Vaserului Valea Vinului Vf. Toroioaga Zbor cu parapanta la Viseu de Sus

Despre Moisei

Comuna Moisei este situata in partea de sud-est a judetului Maramures, la 136 km fata de Baia Mare, la 5 km de Borsa si la 7 km de orasul Viseu de Sus. Este traversata de doua artere principale, DN17 si DN18. Moisei se afla in Depresiunea Maramuresului, pe Valea Viseului, la poalele Muntilor Rodnei, la sud, si Muntilor Maramuresului la nord. Tot aici se varsa Izvorul lui Dragos si Izvorul Negru in Raul Viseu.

Vecinii comunei sunt la nord orasul Viseu de Sus, cu care are hotar conventional pe Valea Radiesii si Valea Ursoaiei; la rasarit orasul Borsa, cu care are hotar conventional Valea Hotarului; la miazazi judetul Bistrita-Nasaud, cu Muntii Batrana si Troian; la apus Dealul Sacelului si Hlasca, care se invecineaza cu comuna Sacel.

Moisei este o comuna foarte veche. A facut parte din cnezatul lui Bogdan, inainte de 1353. La 1365, "Moyse" se afla printre cele opt villae tinand de Cuhea, confiscate de la Bogdan si daruite Dragosestilor.

Localitatea este atestata documentar din 1213, fiind mentionata in acel an sub numele de Moyzun. Acesta este textul primei mentiuni documentare a localitatii Moisei (2 februarie 1365): "Regele Ludovic daruieste lui Balc, fiul lui Sas, si fratilor sei, Drag, Dragomir si Stefan in recompensa servitutiilor mosia Cuhnea cu pertinentiile sale: Jeud, ambele Visae, Moyseni, Borsa si ambele Seliste, confiscate dela Bogdan Voda esit la Moldova si cazut sub nota de infidelitate".

Cazare si obiective turistice localitati