Obiective turistice Oarta de Jos, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Oarta de Jos

Biserica din lemn Ortita Expozitia etnografica Oarta de Sus Manastirea Sf. Maria Magdalena din Oarta de Sus Monumentul eroilor Oarta de Sus Muzeul Satului Oarta de Sus Piramida Dacilor Oarta de Sus Situl arheologic Oarta de Sus Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Oarta de Jos (15-25 Km)

Castelul Teleki Geza - Satulung (Pribilesti) Manastirea Faget Stramtorile Ticaului (Defileu Rau Somes) Valea Borjug

Despre Oarta de Jos

Comuna Oarta de Jos este situata in partea de sud-vest a judetului Maramures, pe Valea Ortitei, in partea de sud-est a Muntilor Faget sau Codru, la o distanta de 54 km de Municipiul Baia Mare si 20 km de orasul Cehu Silvaniei. Se invecineaza cu comuna Basesti la nord, comuna Bicaz la vest, comuna Hodod la nord-vest iar la est si sud cu orasul Cehu Silvaniei.

Oarta de Jos face parte din zona Codru, o zona care se intinde pe teritoriul judetelor Satu-Mare si Maramures, de o parte si de alta a Muntilor Codru a caror altitudine maxima este de 669 m, fiind o ramura a Muntilor Meses. Relieful este specific zonei de deal cu o altitudine de 260-280 m.

Prima atestare a localitatii Oarta de Jos dateaza din anul 1391 insa aceste locuri au fost locuite din cele mai vechi timpuri. Descoperirile arheologice de pe teritoriul comunei scot la lumina obiecte datand din neolitic cu o vechime de peste 6 milenii.

Cazare si obiective turistice localitati