Obiective turistice Remetea Chioarului, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Remetea Chioarului

Biserica de lemn din Berchez Biserica de lemn din Posta Biserica de lemn din Remecioara Biserica de lemn Sf. Arhangheli Cetatea Chioarului Cheile Lapusului Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Remetea Chioarului (15-25 Km)

Baile Carbunari Bastionul Macelarilor sau Turnul Munitiei Biserica de lemn din satul Plopis - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn din satul Surdesti - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn din Valenii Somcutei (patrimoniu UNICEF) Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO Icon Link Castelul Teleki Geza - Satulung (Pribilesti) Catedrala Adormirii Maicii Domnului Complexul muzeal Vasile Lucaciu - Sisesti Creasta Cocosului Dealul Prisnel Defileul Raului Cavnic Defileul Raului Lapus Lacul Albastru - Baia Sprie Lacul de agrement Doua veverite Manastirea Hraba Muntele Satra lui Pintea Viteazu Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Baia Mare Muzeul Judetean de istorie si arheologie Baia Mare Muzeul de minerologie Baia Mare Padurea Fersig Pestera de apa de la Mesteacan Pestera lui Pintea Pestera de la Valenii Somcutei Pestera de la Varai Planetariu Baia Mare Icon Link Poiana de narcise de la Padurea Stejaru Rezervatia Arboretelor de castani comestibili Rezervatia Coloanele de la Limpedea Rezervatia fosilifera Chiuzbaia Rezervatia Naturala Pestera Boiu Mare Rezervatia Pestera Valenii Somcutei Schitul de la Fantana lui Pintea Situl arheologic Mesteacan Vf. Florii (800 m)

Despre Remetea Chioarului

Comuna Remetea Chioarului este asezata in partea sudica a judetului Maramures la o distanta de 18 km de Baia Mare si face parte din categoria localitatilor dezvoltate in timp cu un relief variat si un contur rasfirat. Are in componenta sa localitatile Berchez, Berchezoaia, Remecioara si Posta. Teritoriul comunei se invecineaza la nord cu localitatea Sacalaseni, la est cu Coas, la sud Buteasa si la vest cu Somcuta Mare.

Istoricul localitatii Remetea Chioarului se impleteste strans cu istoria Cetatii Chioarului a carei ruine se vad si astazi in apropierea localitatii. Localitatea a facut intotdeauna parte din domeniul Cetatii Chioarului fiind in imeditata ei apropiere.

Pentru prima data, Remetea Chioarului, este amintita intr-un document din 1405, sub numele de Remethe, dar este atestata documentar abia in anul 1566. Numele ei se pare ca ar provini de la o manastire de calugari eremiti, argumentul constand in faptul ca locuitorii satului sunt porecliti de cei din satele vecine calugari.

Cazare si obiective turistice localitati