Obiective turistice Rona de Jos, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Rona de Jos

Biserica de lemn din Rona de Jos

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Rona de Jos (15-25 Km)

Avenul Senderschi Avenul Tocarnea Baile Craciunesti Baile Sarate Costiui Castelul Apaffi Conacul Szaplanczay - Tisa Inchisoarea Sighet Lacul Teplita Manastirea Adomirii Maicii Domnului din Rona de Sus Manastirea Izvorul Tamaduirii Memorialul victimelor totalitarismului Muntii Maramuresului Muzeul Culturii Evreiesti din Sighetu Marmatiei Muzeul Etnografic al Maramuresului din Sighetu Marmatiei Muzeul de etnografie Pipas din satul Tisa Muzeul Satului Maramuresean din Sighetu Marmatiei Muzeul victimelor comunismului si a rezistentei din Sighetu Marmatiei Padurea Petrovenilor Parcul Natural Muntii Maramuresului Pestera Coreniuc de la Cariera Sendrenschi Pestera Stilo Pestera Tocarnea Poiana cu Narcise Tomnatec Sehleanu Rezervatia de gorun Dealu Mare Rezervatia de Larice-Costiui Valea Izei Zona de agrement Teplita

Despre Rona de Jos

Comuna Rona de Jos este asezata in partea nord-vestica a Romaniei la o departare de 3 km de raul Tisa, azi frontiera cu Ucraina. Se intinde de-a lungul Vaii Ronisoarei, rau ce izvoraste din Padurea Hera dinspre Petrova unindu-se la iesirea din Costiui cu un alt rau ce brazdeaza Costiuiul. Este inconjurata de localitatile Craciunesti, Tisa, Sighetu Marmatiei dinspre sud-vest, de Vadu Izei si Valea Porcului (azi a Stejarului) dinspre sud, de Lunca pe Tisa, Valea Viseului dinspre nord si de Rona de Sus dinspre Rasarit.

Este despartita de aceste asezari invecinate, cu exceptia Ronei de Sus, prin dealuri inalte, puternic impadurite. Este locuita in exclusivitate de populatie romanesca in numar de 2.200 locuitori.

Prima amintire documentara care se refera la raul Rona ce-o brazdeaza si i-a dat numele localitatii este din 1953. Ca atare in 1360 Rona de Jos este atestata documentar ca o mosie romanesca a parintilor lui Lodomer, nobili din Sapanta, pe nume Stan cu fiul sau Petru.

Cazare si obiective turistice localitati