Obiective turistice Salsig, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Salsig

Dealul Salsig Manastirea Faget Pescuit sportiv si agrement Turism de agrement si agroturism / turism rural Valea Borjug

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Salsig (15-25 Km)

Castelul Teleki Geza - Satulung (Pribilesti) Expozitia etnografica Oarta de Sus Manastirea Sf. Maria Magdalena din Oarta de Sus Muzeul Satului Oarta de Sus Situl arheologic Oarta de Sus Stramtorile Ticaului (Defileu Rau Somes)

Despre Salsig

Comuna Salsig este situata pe malul stang al Somesului, ceea ce ii confera si un aspect de campie pe langa cel preponderent deluros. Teritoriul comunei mai este strabatut si de paraul Salaj. Satul traditional a fost in totalitate construit din lemn, toate casele, surele, soproanele, gardurile, portile si bisericile cu acoperisuri din sindrila.

Localitatea Salsig este atestata documentar din anul 1387, avand o populatie 100% romaneasca. Cu 622 de ani in urma, un grup de tarani romani apartinand Cetatii Ariesului s-au stabilit pe malul stang al Somesului, formand localitatea denumita Salsig - nume provenit din limba maghiara si care inseamna „cuiul vantului" ca urmare a asezarii satului pe malul Somesului la intersectia celor trei vai ce coboara din dealurile Urmenisului in Campia Somesului.

In anul 1642 comuna a fost arsa complet de catre soldatii nemti care urmareau ocuparea prin forta a localitatilor pur romanesti. La 1797 cei mai multi locuitori ai Salsigului erau slujitori ai familiilor domnesti, baronul Bornemian si contele Bethlem. Alti nobili sau nemesi care s-au perindat prin comuna, sunt din familiile Buda, Mociran, Purcaretan, Cioltean, Lazar, Casan, in prezent neexistand urmasi directi ai acestora.

Cazare si obiective turistice localitati