Obiective turistice Sieu, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Sieu

Biserica de lemn din Sieu Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Sieu (15-25 Km)

Atelierul olarului Burnar Tanase Baile cu apa sufuroasa Dragomiresti Biserica de lemn din Barsana Biserica de lemn din Deal - Nasterea Maicii Domnului - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn din Poienile Izei Cuvioasa Paraschiva - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn Sf. Arhangheli - Rozavlea Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO Icon Link Centre de confectionare de masti populare - Sacel Centre de sculptura in lemn - artizanat din Sacel Izvoarele de ape minerale din satul Glod Izvoarele cu apa minerale de la Viseu de Sus Izvorul Albastru al Izei Izvorul de apa minerala Stramtori Izvorul de apa minerala Tarmure Izvorul de apa minerala Valea Lontroasa Manastirea de lemn din Barsana - Patrimoniul UNESCO Icon Link Manastirea din Botiza Manastirea Sf. Ilie Manastirea din Stramtura Manastirea de pe Valea Scradei Mocanita de pe Valea Vaserului Icon Link Muntii Maramuresului Muntii Tibles Muzeul de Istorie si Etnografie Viseu de Sus Muzeul satului Ieud Muzeul sculptorului Ion Barsan de la Barsana Muzeul Tarancii Romane Dragomiresti Padurea Delnita Padurea Scarisoara Padurea Ticera Parcul Natural Muntii Maramuresului Rezervatia Pestera si Izvorul Albastru al Izei Schitul Nasterea Maicii Domnului Valea Izei Valea Vaserului Valea Vinului Zbor cu parapanta la Viseu de Sus

Despre Sieu

Din punct de vedere geografic, localitatea Sieu este asezata in estul judetului, in Depresiunea Maramuresului, la 100 km de municipiul Baia Mare. Se intinde pe cursul a doua rauri, care o strabat, Iza pe o distanta de de 3 km si raul Sieut, afluent al acestuia, ce uda hotarul satului pe o distanta de 7 km.

Prin localitate trece drumul judetean modernizat Sacel-Vadu Izei, care o leaga de resedinta judetului Baia-Mare si de municipiul Sighetu Marmatiei, aflat la o distanta de 35 km, de Borsa si de Viseu de Sus, orase aflate la 45 km, precum si de statia CFR Iza la o distanta de 16 km. Satul este strabatut de drumul Sieu-Botiza, fiind despartit de comuna Rozavlea de raul Iza.

Vecinii comunei sunt in partea de nord si est comuna Rozavlea, in partea de sud-est comuna Bogdan Voda, la sud Ieudul, iar la vest Botiza si Poienile Izei.

In anul 1876 Sieul era comuna si facea parte din judetul Maramures. Sieul fiind un sat de munte, prezinta un relief accidentat, cu putine locuri netede.

Un mare rol in viata sociala a satului l-a jucat orasul Sighetu Marmatiei, vechi centru cultural al Maramuresului. Majoritatea intelectualilor care s-au ridicat din satul Sieu, s-au instruit in scoliile din Sighet. Tot aici era piata de desfacere a produselor agro-alimentare ale sieuanilor. Mai tarziu dupa ce Viseu de Sus a ajuns resedinta de raion, sieuanii s-au orientat mai mult spre acest oras.

Cazare si obiective turistice localitati