Obiective turistice Somcuta Mare, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Somcuta Mare

Biserica de lemn din Valenii Somcutei (patrimoniu UNICEF) Defileul Raului Lapus Padurea Fersig Pestera de la Valenii Somcutei Pista de carting de la Somcuta Mare Poiana de narcise de la Padurea Stejaru Rezervatia Pestera Valenii Somcutei

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Somcuta Mare (15-25 Km)

Baile Carbunari Castelul Teleki Geza - Satulung (Pribilesti) Cetatea Chioarului Cheile Lapusului Dealul Prisnel Defileul Raului Cavnic Expozitia de icoane pe sticla din Dumbravita Izvorul de apa naturala potabila Vajda Lacul de agrement Doua veverite Pestera de apa de la Mesteacan Pestera de la Varai Rezervatia Naturala Pestera Boiu Mare Situl arheologic Mesteacan Stramtorile Ticaului (Defileu Rau Somes) Vf. Florii (800 m)

Despre Somcuta Mare

Orasul Somcuta Mare este situat in partea de sud-vest a judetului Maramures, pe drumul european E58 Baia Mare - Cluj Napoca, la o distanta de 25 km de Baia Mare.

Somcuta Mare se suprapune pe vatra Depresiunii Baia Mare, marcata prin terase si lunca Barsaului, respectiv Dealurile Chioarului si pe unele subunitati ale Platformei Somesene, respectiv o parte din masivul Prelunca.

Atestat documentar in anul 1358, orasul Somcuta Mare are in componenta urmatoarele localitati: Buciumi, Valenii Somcutei, Hovrila, Ciolt, Finteus, Buteasa si Codru.

Traditia populara spune ca numele de Somcuta Mare vine de la arbustii de corn care se gaseau din abundenta in aceste locuri, pastrindu-se si astazi numele padurii dinspre satul Valeni – "Corneasa". Tot despre aceasta padure se spune ca se intindea peste hotarul orasului Somcuta Mare si ca la mijlocul ei se afla o fantana in jurul careia s-a dezvoltat comunitatea.

Cazare si obiective turistice localitati