Obiective turistice Viseu de Jos, Maramures

Cele mai importante obiective turistice Viseu de Jos

Biserica de Lemn din Viseu de Jos Muntii Maramuresului Parcul Natural Muntii Maramuresului Valea Vaserului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Maramures

Cimitirul Vesel Sapanta Cascada Cailor Valea Vaserului Conacul Drahneilor Lacul Iezer Parcul National Muntii Rodnei Vf. Pietrosul Rodnei Statiunea Borsa Cheile Tatarului Parcul Natural Muntii Maramuresului Cheile Lapusului Muzeul Satului Maramuresean Lacul Bodi Inchisoarea Sighet Statiunea Ocna Sugatag Statiunea Mogosa Statiunea Suior Mocanita de pe Valea Vaserului Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Viseu de Jos (15-25 Km)

Avenul Senderschi Avenul Tocarnea Baile cu apa sufuroasa Dragomiresti Biserica de lemn din Deal - Nasterea Maicii Domnului - Patrimoniul UNESCO Biserica de lemn Sf. Arhangheli - Rozavlea Biserica de lemn din Sieu Bisericile de Lemn din Maramures - Patrimoniu UNESCO Icon Link Conacul Drahneilor Izvorul Albastru al Izei Izvoarele cu apa minerale de la Viseu de Sus Lacul glaciar Vinderel Manastirea Moisei Manastirea Izvorul Tamaduirii Manastirea Sf. Ilie Manastirea de pe Valea Scradei Mocanita de pe Valea Vaserului Icon Link Muntii Tibles Muzeul satului Ieud Muzeul Tarancii Romane Dragomiresti Muzeul de Istorie si Etnografie Viseu de Sus Padurea Petrovenilor Parcul National Muntii Rodnei Pestera Coreniuc de la Cariera Sendrenschi Pestera Izei Pestera Stilo Pestera Tocarnea Poiana cu Narcise Tomnatec Sehleanu Rezervatia Izvorul Batrana Rezervatia Pietrosul Rodnei Icon Link Schitul Nasterea Maicii Domnului Valea Repedea Valea Ruscovei Valea Vinului Vf. Farcau Vf. Mihailecu Vf. Pop Ivan Vf. Pietrosul Rodnei (2.303 m) Zbor cu parapanta la Viseu de Sus

Despre Viseu de Jos

Localitatea Viseu de Jos este situata in partea de sud-est a Depresiunii Maramures, pe ambele maluri ale raului Viseu, la o distanta de 117 km de resedinta judetului, municipiul Baia Mare, si la o distanta de 6 km de orasul Viseu de Sus, avand o suprafata de 5.600 hectare. Are in componenta un singur sat, Viseu de Jos.

Viseu de Jos este atestat documentar ca asezare din anul 1353, an consemnat in mai multe documente scrise, ca fiind sat liber stapanit de cnezi si voievozi. Prin actul de posesie a lui Bogdan Voda se atesta existenta Viseului de Jos chiar inainte de 1353 - ca fiind tinut ce facea parte din Cnezatul de Vale al Bogdanestilor.

Satul Viseu de Jos se invecineaza la est cu orasul Viseu de Sus, la sud cu Salistea de Sus, la sud-vest cu Bogdan Voda, la est cu Rozavlea, la nord-vest cu Leordina iar la nord cu Ruscova si Poienile de sub Munte.

Cazare si obiective turistice localitati