Obiective turistice Godeanu, Mehedinti

Cele mai importante obiective turistice Godeanu

Biserica Sf. Dimitrie Pestera Bradetului Pestera Topolnita

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mehedinti

Cazanele Dunarii Podul lui Dumnezeu Statuia Chipul lui Decebal Fluviul Dunarea Manastirea Mraconia Insula Simian Pestera Ponicova Pestera Topolnita Manastirea Sf. Ana Parcul Natural Portile de Fier Manastirea Vodita Cetatea Severinului Pestera Veterani Lacul Zaton Manastirea Strehaia Manastirea Gura Motrului Satul de vacanta Mraconia Muzeul Regiunii Portilor de Fier Barajul Portile de Fier I - Lacul Gura Vaii

Obiective turistice din zona Godeanu (15-25 Km)

Cheile Costestilor Formatiunea naturala Cocosul de Munte Izvoarele si Cheile Cosustei Izvoarele sulfuroase Valea Morii Parcul Natural Portile de Fier Pestera Balta Pestera Curecea Pestera Epuran Pestera Sfodea Pestera Sulita - Podeni Raul Topolnita Rezervatia Cornetul Baltii Rezervatia Cornetul Cerboanei Rezervatia naturala Dealul Curchia Rezervatia naturala Dealul Duhovna Rezervatia naturala Dealul Lespezi Valea Tasnei

Despre Godeanu

Comuna Godeanu este situata in partea de sud-vest a tarii noastre si in nord-vestul judetului Mehedinti si se invecineaza la est cu comuna Bilvanesti, la sud-est cu comuna Izvorul-Barzii, la sud cu Breznita Ocol, la sud-vest cu Ilovita, la vest cu Ciresu si la nord cu comunele Podeni si Balta.

Distanta pana la resedinta judetului Mehedinti, municipiul Drobeta Turnu-Severin este de 31 km. Localitatea are in componenta 4 sate: Godeanu, Marga, Siroca si Paunesti.

Numele satului de resedinta Godeanu ar veni dupa spusele localnicilor de la Godin,un stramos cara s-ar fi ocupat cu cresterea vitelor, cu apicultura si cu pomicultura. Ciobanul Godin ar fi avut 5 copii pe nume Godin, Dragomir, Mladin, Nicolae si Gheorghe. Astfel numele acestora sunt cele mai frecvente nume de familii care se gasesc in Godeanu: Godin, Dragomirescu, Mladin, Nicolaescu si Gherghinescu. Din spusele batranilor reiese ca Tudor Vladimirescu ar fi avut o carciuma la capatul satului Siroca.

Cazare si obiective turistice localitati