Obiective turistice Gruia, Mehedinti

Cele mai importante obiective turistice Gruia

Fluviul Dunarea Portul Gruia Situri arheologice Gruia

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mehedinti

Cazanele Dunarii Podul lui Dumnezeu Statuia Chipul lui Decebal Fluviul Dunarea Manastirea Mraconia Insula Simian Pestera Ponicova Pestera Topolnita Manastirea Sf. Ana Parcul Natural Portile de Fier Manastirea Vodita Cetatea Severinului Pestera Veterani Lacul Zaton Manastirea Strehaia Manastirea Gura Motrului Satul de vacanta Mraconia Muzeul Regiunii Portilor de Fier Barajul Portile de Fier I - Lacul Gura Vaii

Obiective turistice din zona Gruia (15-25 Km)

Barajul Portile de Fier II - Gogosu Hidrocentrala Portile de Fier II - Gogosu Lunca Vanjului Padurea Fulga Parcul National Zona Umeda a Dunarii-Hinova Salcia

Despre Gruia

Gruia este o comuna in sudul judetului Mehedinti, pe malul stang al fluviului Dunarea. Comuna Gruia este formata din satele Gruia (resedinta), Izvoarele si Poiana Gruii.

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Gruia se ridica la 3.030 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 3.163 de locuitori.

Prima atestare a comunei Gruia dateaza de la 1677. Eliza Cantacuzino a lasat prin testament jumatate din satul Gruia lui Draghici Cantacuzino, acest act fiind, de fapt, prima atestare documentara a localitatii de pe malul Dunarii. Vremurile care au trecut peste aceste locuri au adus cu ele marire si decadere. Daca in urma cu decenii Gruia a fost resedinta Companiei 5, respectiv 8 Dorobanti Mehedinti, fiintau in port diverse institutii si exista un siloz pentru cereale, iar pana in 1916 oamenii lucrau intr-o fabrica de sticla, astazi toate acestea fac parte din istorie.

Cazare si obiective turistice localitati