Obiective turistice Isverna, Mehedinti

Cele mai importante obiective turistice Isverna

Izvoarele si Cheile Cosustei Pestera Isverna Poiana Beletina Stancarile de Isverna Varful lui Stan

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mehedinti

Cazanele Dunarii Podul lui Dumnezeu Statuia Chipul lui Decebal Fluviul Dunarea Manastirea Mraconia Insula Simian Pestera Ponicova Pestera Topolnita Manastirea Sf. Ana Parcul Natural Portile de Fier Manastirea Vodita Cetatea Severinului Pestera Veterani Lacul Zaton Manastirea Strehaia Manastirea Gura Motrului Satul de vacanta Mraconia Muzeul Regiunii Portilor de Fier Barajul Portile de Fier I - Lacul Gura Vaii

Obiective turistice din zona Isverna (15-25 Km)

Bisericuta de sub Stei (1764) Campul de Lapiezuri Cheile Balutei Cheile Bulba Lacul Zaton Manastirea Sf. Voievozi Padurea de liliac - Ponoarele Pestera Bulba Pestera Ponoarele Podul lui Dumnezeu Icon Link Rezervatia Cornetul Obrarsia-Closani Rezervatia Cornetul Vaii si Valea Manastirii Rezervatia Padurea Draghiceanu Rezervatia naturala Padurea de liliac

Despre Isverna

Comuna Isverna se afla in nordul judetului Mehedinti, la limita dinte Podisul Mehedinti si Muntii Mehedinti, pe DJ 670, la 60 km de municipiul resedinta de judet, Drobeta Turnu-Severin.

Zona este plina de legende, iar cea care a atras cele mai multe priviri, este legenda care inconjoara pestera de la Isverna. Se spune ca in pestera de la Isverna este ascunsa o comoara. Mai precis, tezaurul serbiei, ingropat in secolul al XIX-lea de catre printul Milan Obrenovici, dupa ce fratele sau Mihai la pus mana pe tron.

De-a lungul timpului, multi au incercat sa exploreze pestera de la Isverna, insa doar intr-o mica parte. Multi au murit incercand sa gaseasca comoara ascunsa in pestera. Anual, mii de turisi viziteaza pestera de la Isverna.

Cazare si obiective turistice localitati