Obiective turistice Strehaia, Mehedinti

Cele mai importante obiective turistice Strehaia

Manastirea Strehaia Monumentul Eroilor de la Strehaia Monumentul lui Mihai Viteazul

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mehedinti

Cazanele Dunarii Podul lui Dumnezeu Statuia Chipul lui Decebal Fluviul Dunarea Manastirea Mraconia Insula Simian Pestera Ponicova Pestera Topolnita Manastirea Sf. Ana Parcul Natural Portile de Fier Manastirea Vodita Cetatea Severinului Pestera Veterani Lacul Zaton Manastirea Strehaia Manastirea Gura Motrului Satul de vacanta Mraconia Muzeul Regiunii Portilor de Fier Barajul Portile de Fier I - Lacul Gura Vaii

Obiective turistice din zona Strehaia (15-25 Km)

Conacul Radutestilor Manastirea Gura Motrului

Despre Strehaia

Strehaia, situata in sud-vestul tarii in judetul Mehedinti, se afla la confluenta raului Motru cu paraul Husnita, pe una dintre cele mai importante artere de circulatie ale tarii Bucuresti - Craiova - Drobeta Turnu-Severin - Timisoara (E 70).

Asezarea s-a remarcat prin rolul jucat in istoria tarii. In secolul al XIV-lea (1375-1377, 1382) si 1384-1390, Strehaia a fost resedinta Baniei, intre 1479-1495 aici a avut resedinta Neagoe Ban Strehaianul, la sfarsitul secolului al XV-lea Strehaia a fost resedinta a Episcopiei de Severin, infiintata de Vlaicu Voda in 1370. La Strehaia a avut resedinta si banisorul de Mehedinti, marele domn Mihai Viteazul. In 1645, Matei Basarab, domn al Tarii Romanesti a ctitorit Biserica Manastirii Strehaia si palatul domnesc.

Biserica Manastirii Strehaia a fost ctitorita pe locul curtii boieresti ridicata de Craiovesti intr-o perioada de ascensiune a lor care a culminat cu domnia lui Neagoe Basarab (1512-1521).

Cazare si obiective turistice localitati