Obiective turistice Campu Cetatii, Mures

Cele mai importante obiective turistice Campu Cetatii

Castrul roman de la Calugareni Cetatea din Campul Cetatii (ruine) Cetatea Vityal (ruine) Manastirea Chiheru de Jos Manastirea Franciscana din Calugareni Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Gurghiului Trasee turistice si drumetii Muntii Gurghiului Turnul Roman de pe culmea Dealului Tampa Vf. Zaspad

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mures

Statiunea Sovata Statiunea Sangeorgiu de Mures Lacul Ursu Cetatea Sighisoara Gradina Zoologica Targu Mures Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Calimani Manastirea Recea Parcul National Calimani Castelul Haller Festivalul Medieval Sighisoara Castelul Teleki Castelul Bethlen Lacul Verde Muzeul judetean Mures Cetatea taraneasca Saschiz Turnul cu Ceas Sighisoara

Obiective turistice din zona Campu Cetatii (15-25 Km)

Lacul Alunis Lacul Negru Lacul Rosu de la Sovata Lacul Ursu Lacul Verde Statiunea Sovata Icon Link

Despre Campu Cetatii

Campu Cetatii este un sat in comuna Eremitu din judetul Mures. Sat component al comunei Eremitu, localitatea se gaseste pe cursul superior al Raului Nirajul Mare, pe un drum lateral, intre satul Eremitu si orasul Sovata, la 38 de km de Targu Mures. Numele satului Campu Cetatii vine de la fosta cetate de langa sat. Conform recensamantului din 2002 satul Campu Cetatii avea 376 locuitori.

Comuna Eremitu este asezata pe partea de sud-vest a Muntiilor Gurghiului, la poalele Muntelui Becheci, pe cursul superior al Raului Niraj, la o altitudine de 560 m de la nivelul marii. Accesul in Eremitu se face pe drumul judetean 153 A.

Comuna Eremitu este formata din satele Calugareni, Campu Cetatii, Damieni, Eremitu (resedinta) si Matrici. Localitatea Eremitu este amintita prima data in registrele de dijme papale sub denumirea Remete, satul Calugareni este atestat in anul 1567, satul Matrici este amintit prima oara sub denumirea Kezwenyes.

Cazare si obiective turistice localitati