Obiective turistice Sangeorgiu de Padure, Mures

Cele mai importante obiective turistice Sangeorgiu de Padure

Biserica Reformata Sangeorgiu de Padure Castelul Rhedey Lacul de acumulare Bezid

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mures

Statiunea Sovata Statiunea Sangeorgiu de Mures Lacul Ursu Cetatea Sighisoara Gradina Zoologica Targu Mures Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Calimani Manastirea Recea Parcul National Calimani Castelul Haller Festivalul Medieval Sighisoara Castelul Teleki Castelul Bethlen Lacul Verde Muzeul judetean Mures Cetatea taraneasca Saschiz Turnul cu Ceas Sighisoara

Obiective turistice din zona Sangeorgiu de Padure (15-25 Km)

Aerodromul Ghindari Cetatea Maka - Fortificatie de pamant Concul Baratosi Trei Sate Lacul Alunis Lacul Negru Lacul Rosu de la Sovata Lacul Ursu Lacul Verde Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Gurghiului Muzeul etnografic Ghindari Statiunea Sovata Icon Link Trasee turistice si drumetii Muntii Gurghiului Vf. Zaspad

Despre Sangeorgiu de Padure

Orasul Sangeorgiu de Padure se afla in partea de est, sud-est a judetului Mures, pe cursul raului Tarnava Mica, la 25 km de orasul Sovata si 36 km de municipiul Targu-Mures, pe ambele maluri ale raului, inconjurata de dealuri si paduri.

Localitatea este situata in zona cursului superior al raului Tarnava Mica si are in apartenenta localitatile Bezid si ce a mai ramas din Bezidu-Nou (inundate de lacul de acumulare) precum si catunul Lotu. Asezarile invecinate sunt Viforoasa, Vadas, Neaua, Ghinesti, Trei-Sate, Roua si Criseni (judetul Harghita).

Sangeorgiu de Padure este populat din cele mai vechi timpuri istorice, fapt atestat de descoperirile arheologice din epoca bronzului, fierului si perioada romana. Primele asezari umane au existat nu in zona inundabila ci pe terasele, dealurile din apropiere. In epoca romana aici trecea drumul roman (drumul sari) spre interiorul provinciei Dacia.

Asezarea de azi a luat fiinta, candva prin secolele XI-XIII, desi primul document care o atesta dateaza din anul 1333. Atunci localitatea se numea Sangeorgiu (in latina Sancto Georgio) dupa numele Sfantului Gheorghe, protectorul bisericii si localitatii. In izvoarele documentare de mai tarziu este pomenit cu numele de Erdoszentgyorgy – Sangeorgiu de Padure.

Cazare si obiective turistice localitati