Obiective turistice Saulia, Mures

Cele mai importante obiective turistice Saulia

Campingul turistic Saulia Drumetii Padurea Zaului Padurea Zaului Pescuit sportiv si agrement

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Mures

Statiunea Sovata Statiunea Sangeorgiu de Mures Lacul Ursu Cetatea Sighisoara Gradina Zoologica Targu Mures Mocanita Sovata - Campu Cetatii Muntii Calimani Manastirea Recea Parcul National Calimani Castelul Haller Festivalul Medieval Sighisoara Castelul Teleki Castelul Bethlen Lacul Verde Muzeul judetean Mures Cetatea taraneasca Saschiz Turnul cu Ceas Sighisoara

Obiective turistice din zona Saulia (15-25 Km)

Castelul Ugron (1911) Craterul Focurile Vesnice Lacul Zau Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Raciu Manastirea Inaltarea Domnului din Nima Raciului Manastirea Sanmartinului de Campie Muzeul de arta religioasa Sarmasu Rezervatia naturala de bujori de stepa

Despre Saulia

Saulia este situata in partea de nord-vest a judetului Mures, pe DJ 152A, la 36 km fata de municipiul Targu Mures si 32 km fata de orasul Ludus, la intersectia drumurilor jutetene Targu Mures - Band cu Ludus - Sarmasu, in zona Colinelor Comlodului, subzona Campia Sarmasului, pe raul Bologa.

Din punct de vedere administrativ Saulia se invecineaza in nord cu comuna Mihesu de Cimpie, in est si nord-est cu Pogaceaua, in vest si sud-vest cu localitatea Zau de Campie, in sud-est cu localitatea Grebenisu de Campie. Saulia are in componenta un numar de 4 sate Saulia, Leorinta-Saulia, Macicasesti si Padurea.

Comuna Saulia a fost atestata documentar in secolul al XIV-lea. Primele mentiuni documentare despre Saulia dateaza din anul 1377. Comuna apare de-a ungul secolelor sub diferite nume, de la "Pass Sauly" in 1377 la "Mezo Saly" in 1854 si in final Saulia de Campie.

Cazare si obiective turistice localitati