Obiective turistice Savinesti, Neamt

Cele mai importante obiective turistice Savinesti

Biserica Sf. Inviere Tinutul Neamtului: cetatea, manastiri, rezervatia de zimbri Icon Link Valea Bistritei

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Neamt

Cheile Bicazului Lacul Rosu Hanul Ancutei Cetatea Neamtului Manastirea Sihastria Manastirea Agapia Manastirea Neamt Manastirea Bistrita Manastirea Varatec Barajul Bicaz si Lacul Izvorul Muntelui Manastirea Secu Statiunea Durau Casa memoriala Ion Creanga Cascada Duruitoarea Telegondola din Piatra Neamt Manastirea Durau Parcul National Ceahlau Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas Parcul Natural Vanatori Neamt Vf. Toaca Schitul Sihla

Obiective turistice din zona Savinesti (15-25 Km)

Baza hipica Virgil Barbuceanu Piatra Neaamt Casa Memoriala Calistrat Hogas - Piatra Neamt Castelul Roznovanu Cetatea dacica Batca Doamnei (ruine) Conacul Cantacuzino din Serbanesti Icon Link Conacul Crupenschi din Podoleni Hanul Serbanesti Lacul Batca Doamnei Lacul Cuejdel sau Lacul Crucii Lacul Vaduri Manastirea Almas Manastirea Bisericani Manastirea Bistrita Manastirea Nechit Manastirea Pestera Manastirea Tazlau Muntele Cozla Muntii Gosmanului Muntii Stanisoarei Partia de schi Piatra Neamt Schitul Daniil Sihastrul de la Cuiejdi Schitul Doamna Sinagoga catedrala din Piatra Neamt Situl arheologic Izvoare Statiunea Negulesti Strandul Piatra Neamt Telegondola din Piatra Neamt

Despre Savinesti

Comuna Savinesti este asezata in partea central-sudica a judetului Neamt, la 12 km de resedinta judetului, de o parte si de alta a drumului national DN 15 Piatra-Neamt - Bacau. Teritoriul comunei se intinde intre lunca raului Bistrita la sud-vest si pana in lunca paraului Cracau la mord-est. Localitatile aflate in vecinatate sunt Dumbrava Rosie, Roznov.

Se pare ca denumirea localitatii Savinesti provine de la un anume Savin si de la urmasii acestuia, fapt care insa nu este recunoscut documentar.

Prima atestare documentara a localitatii Savinesti este cea de la 6 ianuarie 1411 in care satul apare cu denumirea de Sobolesti si apoi cea din 11 iulie 1428 in care este denumit Sobolea si care apartinea de Manastirea Bistrita. Prima mentionare a actualei denumiri este de la 4 martie 1797, cand domnitorul Alexandru Calimachi porunceste ispravnicilor de Neamt sa cerceteze plangerea egumenului de la Manastirea Bistrita impotriva locuitorilor satului Savinesti.

Satele care intra in componenta comunei sunt Savinesti, Dumbrava Vale si Dumbrava Deal. La acestea se poate adauga si Colonia Savinesti, o mica comunitate (actualmente cartier) ce a luat fiinta odata cu venirea in localitate a muncitorilor si specialistilor ce au contribuit la ridicarea in anii '60 a platformei chimice.

Cazare si obiective turistice localitati