Obiective turistice Corabia, Olt

Cele mai importante obiective turistice Corabia

Cetatea dacica Sucidava (ruine) Faleza Dunarii Corabia Monumentul Independentei din Silistioara Monumentul Popa Sapca Muzeul de etnografie si arheologie Parcul Public Corabia Zona de agrement pe malul Dunarii

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Olt

Fluviul Dunarea Manastirea Brancoveni Manastirea Calui Manastirea Clocociov Manastirea Plaviceni Muzeul judetean Olt Padurea Sarului Manastirea Mainesti Lacul Suica Balta Milcov Catedrala Slatina Barajul si Lacul Draganesti Manastirea Strehareti Casa natala a lui Nicolae Ceausescu

Obiective turistice din zona Corabia (15-25 Km)

Crama Mircea Dinescu - Ianca Fluviul Dunarea Lacul Izbiceni Manastirea Giuvarasti Padurea Potelu

Despre Corabia

Corabia este un mic oras-port situat in partea de sud a judetului Olt, pe malul stang al Dunarii, asezat pe o suprafata plana, cu bulevarde largi si drepte, lucru ce ii da un plus de modernism.

Corabia este situat la limita de sud a Campiei Romane, in subdiviziunea ce poarta numele de Campia Caracalului, din Campia Olteniei.

In componenta orasului Corabia intra satele Silistoara, Tudor Vladimirescu, Virtop si cartierele Valea Seaca, Corabia Veche si Celei. Are ca vecini la est comuna Garcov, la sud Dunarea, la vest Orlea si la nord Visina. Pe malul drept al Dunarii se afla provincia Plevna, Bulgaria.

Cazare si obiective turistice localitati