Obiective turistice Potcoava, Olt

Cele mai importante obiective turistice Potcoava

Biserica Sf. Paraschiva Pescuit sportiv si agrement Turism cinegetic - vanatoare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Olt

Fluviul Dunarea Manastirea Brancoveni Manastirea Calui Manastirea Clocociov Manastirea Plaviceni Muzeul judetean Olt Padurea Sarului Manastirea Mainesti Lacul Suica Balta Milcov Catedrala Slatina Barajul si Lacul Draganesti Manastirea Strehareti Casa natala a lui Nicolae Ceausescu

Obiective turistice din zona Potcoava (15-25 Km)

Cabana de vanatoare Resca Casa memoriala Iancu Jianu Castrul roman Acidava Curtea domneasca Mihai Viteazul - Caracal Lacul Gologani Manastirea Brancoveni Muzeul de arheologie din Caracal Muzeul Romanati din Caracal Situl araheologic Acidava

Despre Potcoava

Orasul Potcoava este situat in partea de est a judetului Olt, la aproximativ 30 km de municipiul Slatina. Teritoriul se afla de o parte si de alta a vaii paraului Plapcea, afluent pe partea dreapta a raului Vedea, in nordul Campiei Boianului.

La nord este marginita de satele Baltati si Bircii, la sud de Ciuresti, la sud-est de Corbu, la sud-vest de Movileni, la est de Optasi-Magura, la vest cu Balteni, Mierlesti si Perieti. Satele arondate localitatii Potcoava sunt Falcoeni, Potcoava, Valea Merilor, Trufinesti si Sinesti, asezate de-a lungul paraului Plapcea.

Asa cum reiese dintr-un hrisov dat la Curtea de Arges la 7 iunie 1423 Dan al II–lea Basarab, domnitor cu unele intreruperi al Tarii Romanesti intre august 1420 si iunie 1431, asezarea Potcoava exista sub acest nume inca din aceasta perioada. Cel mai vechi sat atestat documentar este Sinesti – Valea Merilor, cunoscut in vechime si sub numele de Osica, luat de la paraul ce curge in apropiere. Satul este amintit in 22 ianuarie 1590 in porunca prin care Mihnea Voievod intareste lui Tatomir si altora, stapanire asupra satului Osica.

Cazare si obiective turistice localitati