Obiective turistice Scarisoara-Olt, Olt

Cele mai importante obiective turistice Scarisoara-Olt

Manastirea Plaviceni - judetul Teleorman Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Olt

Fluviul Dunarea Manastirea Brancoveni Manastirea Calui Manastirea Clocociov Manastirea Plaviceni Muzeul judetean Olt Padurea Sarului Manastirea Mainesti Lacul Suica Balta Milcov Catedrala Slatina Barajul si Lacul Draganesti Manastirea Strehareti Casa natala a lui Nicolae Ceausescu

Obiective turistice din zona Scarisoara-Olt (15-25 Km)

Barajul Draganesti-Olt Lacul Izbiceni Manastirea Giuvarasti Muzeul Campiei Boianului - Draganesti-Olt

Despre Scarisoara-Olt

Situata pe malul drept al Oltului, pe soseaua Dobrosloveni-Islaz, localitatea Scarisoara are o intindere ce cca. 5-6 km.

Sunt mai multe variante in ceea ce priveste denumirea comunei. Se spune ca in timpurile trecute in malul raului Olt erau sapate scari mici, inguste, pe unde coborau femeile cu vasele la apa. Aceste scari "Scarisoare" cum adesea erau numite, puneau la adapost satul de navala cetelor razlete de tatari care nu puteau urca pe aici cu caii lor.

O alta versiune spune ca, fiind sat de mosneni erau obligati sa plateasca birul domniei. Nu intotdeauna se puteau achita de intreaba plata si mergeau la palatul domnitorului Mihai Voda si asteptau la scarile cele mici sosirea voievodului. De aceea le-a zis oamenilor de la scarile mici "scarisoare-scarisoreni".

La sfarsitul secolului al XIX-lea Scarisoara era alcatuita dintr-un singur sat - Scarisoara. Satul Plaviceni era inclus Scarisoarei dupa modificarea impartirii administrative din 1950. Intre 1938 si 1950 Scarisoara a format o comuna separata iar pana in anul 1938 a fost sat component al comunei Jieni, acesta din urma fiind in prezent inglobat in Rusanesti care limiteaza la sud Scarisoara. In componenta comunei Scarisoara a fost inclus incepand cu anul 1957 si satul Rudari.

Cazare si obiective turistice localitati