Obiective turistice Scornicesti, Olt

Cele mai importante obiective turistice Scornicesti

Biserica de lemn Cornatel Biserica de lemn Seaca Casa natala a lui Nicolae Ceausescu Lacul Rusciori Lacul Suica Lacul Teius Padurea Seaca Pescuit sportiv si agrement Turism cinegetic - vanatoare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Olt

Fluviul Dunarea Manastirea Brancoveni Manastirea Calui Manastirea Clocociov Manastirea Plaviceni Muzeul judetean Olt Padurea Sarului Manastirea Mainesti Lacul Suica Balta Milcov Catedrala Slatina Barajul si Lacul Draganesti Manastirea Strehareti Casa natala a lui Nicolae Ceausescu

Obiective turistice din zona Scornicesti (15-25 Km)

Balta Milcov Lacul Draganesti Manastirea Clocociov Manastirea Strehareti Muzeul Judetean Olt - Slatina Padurea Streharet Schitul Streharet (1664-1668)

Despre Scornicesti

Orasul Scornicesti este situat in partea de nord-vest a judetului, mai precis in podisul Getic, platforma Cotmenei, la 48 km de resedinta judetului Arges, Pitesti, si la 25 km de cea a judetului Olt, pe drumul european E574 la intersectia acestuia cu DJ703C.

Pe teritoriul Scornicestiului (in satele Mogosesti, Jitaru si Constantinesti) au fost descoperite urme de cultura materiala din neoliticul tarziu si din epoca de inceput a bronzului. De asemenea au mai fost descoperite doua asezari getice (sec. II - I i.Hr.), necropola daco-romana (sec. III d.Hr.) si un cimitir medieval romanesc. In satul Teius s-a descoperit un valoros tezaur de cca. 6.000 monede de argint din care circa 2.000 emise in Tara Romaneasca in timpul lui Vladislav I si al lui Radu I.

Primul document scris pe 10 decembrie 1505 sub Radu cel Mare Voievod arata intrarea lui Badea din Suica si fiilor sai in satul Suica pe Neagra (Negrisoara) care le fusese daruit de catre Vlad Calugarul (1482-1495). La 16 septembrie 1519 este atestat satul Negreni, satele Scornicesti si Tatarai aflate pe locurile unde s-a construit orasul Scornicesti. Prin Legea administrativ teritoriala din 1968 prin care au fost reinfintate judetele, Scornicestiul a dobandit configuratia administrativa de astazi.

Cazare si obiective turistice localitati