Obiective turistice Blejoi, Prahova

Cele mai importante obiective turistice Blejoi

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului Biserica de lemn Sf. Nicolae Biserica Sf. Visarion (ruine) Valea Teleajenului Vila Constantin Comaneanu (1909)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Prahova

Castelul Peles Sinaia - Statiune turistica Slanic Prahova - Statiune turistica Busteni - Statiune turistica Auga - Statiune turistica Ploiesti Breaza - Statiune turistica Valea Doftanei Parcul Natural Bucegi Castelul Cantacuzino Poiana Tapului - Statiune turistica Babele din Bucegi Sfinxul din Bucegi Vf. Omu Cascada Urlatoarea Castelul Pelisor Salina Slanic Castelul Iulia Hasdeu Statiunea Slanic Prahova Manastirea Caraiman Crucea de pe Caraiman Statiunile turistice de pe Valea Prahovei

Obiective turistice din zona Blejoi (15-25 Km)

Bazinul de inot Ploiesti Casa Memoriala I.L. Caragiale Casa Memoriala Nicolae Iorga Castelul Pelet Catedrala Eroilor Tineri - Ploiesti Catedrala Sf. Ioan Botezatorul - Ploiesti Conacul Brancoveanu-Mavrocordat din Tatarani Conacul Ciresanu din Gura Vitioarei Conacul Nicolau din Brazii de Sus Crama Casa Seciu Dealurile din cartierul Seciu Gradina Zoologica Bucov Halele Centrale - Ploiesti Manastirea Ghighiu Manastirea Turnu Targsoru Vechi Manastirea Zamfira Muntele de Sare - Slanic Prahova Muntele Verde Muzeul de Arta Ploiesti Muzeul de Arta religioasa Valenii de Munte Muzeul de biologie Ploiesti Muzeul Ceasului Ploiesti Muzeul Etnografic Valea Teleajenului Muzeul de Istorie Ploiesti Muzeul National al Petrolului Muzeul Valea Inferioara a Teleajenului Plopeni Padurea Parcul Paulesti Padurea Romanesti Palatul Culturii Ploiesti Palatul Politico-Administrativ Ploiesti Rezervatia arheologica Targusoru Vechi Satul de vacanta Paulesti Situl arheologic din poiana La Cetate (Cetatea Fetii) Situl arheologic Romanesti Situl arheologic Valea Calugareasca Statiunea Valenii de Munte Strandul Bucov Tabara de creatie plastica Plopeni Valea Prahovei Zona Lacurilor - Paulesti

Despre Blejoi

Situata pe malul drept al Teleajenului, comuna Blejoi este o localitate importanta a judetului Prahova datorita potentialului sau economic: se afla la doar 65 km de capitala tarii, se invecineaza cu municipiul Ploiesti si are acces rutier direct pe DN 1 (E 60), A 3, DN 1A, DN 1B si la linia de cale ferata Ploiesti - Maneciu, o despart doar 10 km de cel mai important nod feroviar din Romania si 40 km de Aeroportul International “Henri Coanda”.

Atestata documentar la 1486, comuna Blejoi este formata din satele Tantareni, Ploiestiori si Blejoi (resedinta comunei). Denumirea Blejoi, conform Toponimia Romaneasca deriva de la un antroponim masculin cu forma de singular. S-ar putea insa ca initial antroponimul in cauza sa fi fost de gen feminin, pentru ca pe la 1784 intalnim in documente si forma „Bleajoia”.

Istoricul comunei are o vechime apreciabila. Primul document care atesta asezarea de la Blejoi dateaza din perioada 1 septembrie 1486. Este vorba de un hrisov al lui Vlad Calugarul prin care ratifica unui anume Stan Costisatul si fratelui sau Vlaicu o jumatate din mosia Ogretin cumparata de la Baico din Blejoi.

Din punct de vedere administrativ, prima mentiune vine din anul 1831 si „oranduieste” satul Blejoi in Plasa Filipesti, Judetul Prahova. La 1864, in urma aplicarii Legii de organizare rurala, se instituia o noua asezare pe vatra satului, cu numele de Strambeni-Blejoi. Aceasta facea parte din Plasa Targsor si avea statut de comuna rurala.

Cazare si obiective turistice localitati