Obiective turistice Cheia, Prahova

Cele mai importante obiective turistice Cheia

Lacul Maneciu Manastirea Suzana din Cheia Muzeul Etnografic Facaieni Muzeul Florilor de Mina Statiunea Cheia Trasee turistice montane Pescuit sportiv si agrement

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Prahova

Castelul Peles Sinaia - Statiune turistica Slanic Prahova - Statiune turistica Busteni - Statiune turistica Auga - Statiune turistica Ploiesti Breaza - Statiune turistica Valea Doftanei Parcul Natural Bucegi Castelul Cantacuzino Poiana Tapului - Statiune turistica Babele din Bucegi Sfinxul din Bucegi Vf. Omu Cascada Urlatoarea Castelul Pelisor Salina Slanic Castelul Iulia Hasdeu Statiunea Slanic Prahova Manastirea Caraiman Crucea de pe Caraiman Statiunile turistice de pe Valea Prahovei

Obiective turistice din zona Cheia (15-25 Km)

Lacul Pastravilor Manastirea Crasna Muzeul Etnografic Maneciu

Despre Cheia

Localitatea Cheia face parte din comuna Maneciu si este situata la aproximativ 60 km nord de orasul Ploiesti. Vechea denumire, cea de Teleajenul vine de la asezarea acesteia pe Valea Teleajenului, intr-o depresiune dintre Culmea Bratocea si Culmea Zaganu.

Comuna Maneciu se afla in nordul judetului Prahova, la o distanta de 45 km fata de municipiul Ploiesti si la 17 km de orasul Valenii de Munte. Satul Cheia s-a transformat in momentul de fata intr-o veritabila statiune de interes national si chiar international cu largi posibilitati de dezvoltare. Din punct de vedere al pozitiei se afla la poalele muntelui Ciucas si are o populatie stabila de 361 locuitori, cu un numar de 117 gospodarii.

Satul Cheia este cel mai nou sat al comunei. Localitatea Cheia s-a infiintat din romanii veniti de peste munte, din Transilvania si din scutelnicii Manastirii Cheia, pe la anul 1894. Maneciu Ungureni este satul de resedinta al comunei, care s-a format in sec XVIII-XIX ca rezultat al emigrarii romanilor, din Sacelele Brasovului si din partile secuiesti.

Cazare si obiective turistice localitati