Obiective turistice Izvoarele, Prahova

Cele mai importante obiective turistice Izvoarele

Lacul Pastravilor Manastirea Crasna Paraul Crasna Pescuit sportiv si agrement

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Prahova

Castelul Peles Sinaia - Statiune turistica Slanic Prahova - Statiune turistica Busteni - Statiune turistica Auga - Statiune turistica Ploiesti Breaza - Statiune turistica Valea Doftanei Parcul Natural Bucegi Castelul Cantacuzino Poiana Tapului - Statiune turistica Babele din Bucegi Sfinxul din Bucegi Vf. Omu Cascada Urlatoarea Castelul Pelisor Salina Slanic Castelul Iulia Hasdeu Statiunea Slanic Prahova Manastirea Caraiman Crucea de pe Caraiman Statiunile turistice de pe Valea Prahovei

Obiective turistice din zona Izvoarele (15-25 Km)

Casa Memoriala Nicolae Iorga Castelul Filipescu Kretzulescu Castrul roman Drajna Cetatea de la Ciuga Cetatea Tabla Butii Conacul Ciresanu din Gura Vitioarei Dealul cu Semn Delusorul Manzului Fantana Rece Grota Miresii Lacul de apa sarata Baia Baciului Lacul de apa sarata Baia Rosie Lacul de apa sarata Baile Verzi Lacul Maneciu Manastirea Suzana din Cheia Muntele de Sare - Slanic Prahova Muzeul de Arta religioasa Valenii de Munte Muzeul de la Biserica Filipescu Muzeul Etnografic Facaieni Muzeul Etnografic Maneciu Muzeul Etnografic Valea Teleajenului Muzeul Florilor de Mina Muzeul Sarii Slanic Piatra Verde Rezervatia faunistica din Valea Lespezii Rezervatia de ursi si porci mistreti din Valea Borului Salina Noua Salina Slanic Salina Veche Statiunea Cheia Statiunea Drajna Statiunea Slanic Prahova Statiunea Valenii de Munte Strandul Baia Baciului din Slanic

Despre Izvoarele

Comuna Izvoarele s-a dezvoltat pe terasa inalta de pe dreapta Teleajenului si pe versantul stang inclinat spre rau de pe poalele dealurilor. Exceptie face satul Schiulesti care este amplasat pe terasa inalta a paraului Crasna. Principalul afluent al raului Teleajen.

In urma cercetarilor intreprinse in zona, arheologul si istoricul Ion Nestor, semnala urmele unei cetatui geto-dacice la Homoraciu, intr-un articol publicat in „Revista de preistorie si antichitati nationale”, pe care o dateaza ca existand prin sec. II-I i.d.H. Prima atestare documentara cunoscuta dar si aceea nesigura, este din 1474 si o datoram cronicarului moldav Grigore Ureche: „Candu au luat Stefan Voda cetatea Teleajenului si candu s-au batut cu Tapalus si cu ungurii, mai apoi si cu Basaraba".

In toamna lui 1602, Radu Serban se hotarase sa se retraga din fata ostilor lui Simion Movila si Gazi Ghirai pentru a da lupta decisiva, in 13-14 septembrie, la Ogretin – Teisani, asadar in preajma Izvoarelor, pentru ca aici isi putea sigura o cale de eventuala retragere in munti.

Cazare si obiective turistice localitati