Obiective turistice Magureni, Prahova

Cele mai importante obiective turistice Magureni

Biserica Sf. Treime Castelul Cantacuzino (ruine) Conacul Draghici Cantacuzino Zona de agrement Ruda

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Prahova

Castelul Peles Sinaia - Statiune turistica Slanic Prahova - Statiune turistica Busteni - Statiune turistica Auga - Statiune turistica Ploiesti Breaza - Statiune turistica Valea Doftanei Parcul Natural Bucegi Castelul Cantacuzino Poiana Tapului - Statiune turistica Babele din Bucegi Sfinxul din Bucegi Vf. Omu Cascada Urlatoarea Castelul Pelisor Salina Slanic Castelul Iulia Hasdeu Statiunea Slanic Prahova Manastirea Caraiman Crucea de pe Caraiman Statiunile turistice de pe Valea Prahovei

Obiective turistice din zona Magureni (15-25 Km)

Baile Sarate Poiana Campina (ruine) Barajul Paltinu Cabana Padurarului Casa Domneasca Matei Basarab - Brebu Casele domnesti de la Brebu Castelul Iulia Hasdeu Castrul roman Filipestii de Padure Complexul arhitectural de la Brebu Conacul Cantacuzinilor Conacul Filipescu Conacul Matei si Toma Cantacuzino (ruine) Conacul Mavros Cantacuzino Curtea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino Nababul Izvoare sulfuroase Izvorul Baile Brebului sau La Saramura Lacul Bisericii Lacul Brebu Lacul Mare Livede Lacul Paltinu Manastirea Brebu Muzeul de Arta Miedievala Brebu Muzeul Nicolae Grigorescu Campina Palatul Constantin Cantacuzino (ruine) Palatul Micul Trianon Palatul Toma Cantacuzino (ruine) Podul de piatra construit de A.I. Cuza - Banesti Rezervatia dentologica si geomorfologica Cheile Brebului Rezervatia La Brazi Rezervatia de Trandafiri Salbatici Schitul Poiana (ruine) Situl arheologic Izvoru Statiunea Valea Stelii Turnul de apa Floresti Valea Stejarului

Despre Magureni

Comuna Magureni este formata din satele Cocorastii Caplii, Lunca Prahovei si Magureni (resedinta) si este asezata intre raurile Provita si Prahova, in partea de vest a judetului. Se afla la 29 km de ploiesti si 12 km de Campina si este traversata de soseaua judeteana DJ101P, care duce catre nord la Poiana Campina; si spre sud la Floresti si Filipestii de Targ (unde se termina in DN72).

Numele Magureni provine de la cuvantul ”magura” - o forma de relief obtinuta din actiunea apelor curgatoare asupra unor culmi deluroase sau muntoase, ridicatura de pamant din regiunile de campie sau de podisuri, mai mica decat dealul.

In secolul al XIX-lea din comuna Magureni mai facea parte si satul Novacesti; intreaga comuna se afla in plasa Filipesti din judetul Prahova. In 1950 facea parte din raionul Campina, insa in 1968 comuna a revenit la judetul Prahova. In 1964 satul Paroasa a devenit Lunca Prahovei, iar in 1968 satul Novacesti a trecut la comuna Floresti.

Cazare si obiective turistice localitati