Obiective turistice Pacureti, Prahova

Cele mai importante obiective turistice Pacureti

Biserica Adormirea Maicii Domnului Biserica Sf. Dumitru Biserica Sf. Gheorghe Monumentul Eroilor de la Pacureti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Prahova

Castelul Peles Sinaia - Statiune turistica Slanic Prahova - Statiune turistica Busteni - Statiune turistica Auga - Statiune turistica Ploiesti Breaza - Statiune turistica Valea Doftanei Parcul Natural Bucegi Castelul Cantacuzino Poiana Tapului - Statiune turistica Babele din Bucegi Sfinxul din Bucegi Vf. Omu Cascada Urlatoarea Castelul Pelisor Salina Slanic Castelul Iulia Hasdeu Statiunea Slanic Prahova Manastirea Caraiman Crucea de pe Caraiman Statiunile turistice de pe Valea Prahovei

Obiective turistice din zona Pacureti (15-25 Km)

Casa Memoriala Nicolae Iorga Castelul Filipescu Kretzulescu Castrul roman Drajna Castrul roman Malaiesti (101–118 e.n.) Conacul Ciresanu din Gura Vitioarei Crama Casa Seciu Dealul Malaesti Dealurile din cartierul Seciu Manastirea Sf. Antonie cel Mare Muzeul de Arta religioasa Valenii de Munte Muzeul de la Biserica Filipescu Muzeul Etnografic Valea Teleajenului Statiunea Cheia Statiunea Drajna Statiunea Slanic Prahova Statiunea Valenii de Munte Statiunile montane de pe Valea Prahovei Statiunile montane de pe Valea Teleajelui Zona turistica Slanic Prahova

Despre Pacureti

Comuna Pacureti este formata din satele Barzila, Curmatura, Matita, Pacureti (resedinta) si Slavu si se afla in partea central-estica judetului, in Subcarpatii de Curbura. Este traversata de soseaua judeteana DJ231, care o leaga spre sud de Baltesti si spre vest de Magurele.

In secolul al XIX-lea, comuna era formata din satele Pacureti si Matita si facea parte din plasa Podgoria a judetului Prahova. In perioada interbelica, Anuarul Socec consemneaza si satele Slavu si Barzila, iar in 1931 era alcatuita din satele Barzila, Matita, Pacureti, Nucet si Slavu.

In 1950, a fost arondata raionului Teleajen din regiunea Prahova si apoi, din 1952, din regiunea Ploiesti. In 1968, a devenit comuna a judetului Prahova, in actuala compozitie, satul Nucet fiind transferat comunei Gornet.

Cazare si obiective turistice localitati