Obiective turistice Sotrile, Prahova

Cele mai importante obiective turistice Sotrile

Barajul Paltinu Casa Ana Stanica (1907) Casa Antim Buzateanu Casa Aurelia Babescu (1900) Casa Dan Gh. Ion Casa Elena Dan (1900) Casa Elena Davidescu Casa Ion I. Dascaleciu (1910) Casa Silvia Barsan (1920) Casa Steliana Chelus Casa Steliana Stanciu Casa Vasile Diaconu Cheile Doftanei Lacul Paltinu Pescuit sportiv si agrement Raul Doftana Zona turistica Cheile Doftanei

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Prahova

Castelul Peles Sinaia - Statiune turistica Slanic Prahova - Statiune turistica Busteni - Statiune turistica Auga - Statiune turistica Ploiesti Breaza - Statiune turistica Valea Doftanei Parcul Natural Bucegi Castelul Cantacuzino Poiana Tapului - Statiune turistica Babele din Bucegi Sfinxul din Bucegi Vf. Omu Cascada Urlatoarea Castelul Pelisor Salina Slanic Castelul Iulia Hasdeu Statiunea Slanic Prahova Manastirea Caraiman Crucea de pe Caraiman Statiunile turistice de pe Valea Prahovei

Obiective turistice din zona Sotrile (15-25 Km)

Baile Telega Baile Sarate Poiana Campina (ruine) Barajul Paltinu Cabana Padurarului Casa Domneasca Matei Basarab - Brebu Casele domnesti de la Brebu Castelul Iulia Hasdeu Castelul Posada Castelul Voievodal sau Conacul lui Toma Cantacuzino Clubul de golf Lac de verde de la Breaza Complexul Arhitectural de la Brebu Conacul Comarnic (1878) Izvoare sulfuroase Izvorul Baile Brebului sau La Saramura Lacul Brebu Lacul Bisericii Manastirea Brebu Muzeul de Arta Miedievala Brebu Muzeul cinegetic Posada Muzeul Nicolae Grigorescu Campina Muntii Bucegi Parcul Natural Bucegi Icon Link Podul de piatra construit de A.I. Cuza - Banesti Rezervatia dentologica si geomorfologica Cheile Brebului Rezervatia La Brazi Rezervatia de Trandafiri Salbatici Salina Doftana Schitul Lespezi Schitul Poiana (ruine) Situl arheologic Izvoru Statiunea Breaza Statiunea Telega Trasee turistice Cheia Trasee turistice Muntii Bucegi Trasee turistice Valea Doftanei Valea Doftanei Valea Stejarului Valea Prahovei Vf. Gurguiatu

Despre Sotrile

Comuna Sotrile se afla in nord-vestul judetului Prahova, pe malul stang al Doftanei, in zona cursului mediu, la nord de orasul Campina si se invecineaza: la nord cu localitatile Secaria, Comarnic si Valea-Doftanei, la est cu comuna Brebu, la sud cu orasul Campina si comuna Cornu, iar la vest cu orasul Breaza.Comuna se afla la intersectia zonei de deal cu cea de munte. Pamanturile pe care se afla comuna au apartinut familiei domnitorului Barbu Dimitrie Stirbei.

Comuna este formata din satele Lunca Mare, Plaiu Campinei, Plaiu Cornului, Seciuri, Sotrile (resedinta) si Vistieru. Satul Sotrile, resedinta comunei, este asezat la centru si se intinde de o parte si de alta a drumului principal, DJ 207, ce leaga comuna Sotrile de municipiul Campina. Satul Lunca-Mare este asezat chiar langa albia raului Doftana la o distanta de 4 Km de satul de Sotrile. Satul Plaiul-Campinei se intinde in partea de sud a satului Lunca-Mare pana in culmea dealului Plaiul-Campinei la o distanta de 5 Km de satul Sotrile.

Satul Seciuri este despartit de satul de centru prin paraul "Valea-Fiarelor", care izvoraste din dealul intramontan Vf.-Frumos, fiind o prelungire de teren a satului Lunca-Mare, distanta dintre satele Sotrile si Seciuri fiind de 3 Km. Satul Vistieru este cuprins intre Vf. Boncu la nord, in prelungire cu "Lutul Rosu" (argila de culoare rosie), pana la Valea lui Andrei-la sud. Satul Plaiul-Cornului este situat la o distanta de 7 Km.

In secolul al XIX-lea, comuna Sotrile era formata din satele Lunca Mare, Frati, Osibitu, Seciurile si Plaiu Cornului, era arondata plaiului Prahova si avea o populare ce depasea cu putin 1500 de locuitori. Din 1925 pana in 1931 populatia comunei a crescut, iar satele care o formau erau: Lunca Mare, Sotrile - Cambineanul si Sotrile - Vistierul. Din 1931 comuna are componenta actuala.

Denumirea comunei provine de la numele unuia dintre primii locuitori care s-au stabilit pe aceste meleaguri, Sotreanu, pe la 1800. Proprietarii mosiei au fost pe rand: Logofatul Ion Campineanu, Barbu Stirbei si contele Hans de Blome.

Cazare si obiective turistice localitati