Obiective turistice Bocsa, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Bocsa

Monumentul din curtea muzeului Bocsa Muzeul judetean Bocsa Muzeul Simion Barnutiu Statuia lui Simion Barnutiu

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Bocsa (15-25 Km)

Baza de agrement Criseni Cabana de la Trei Brazi Casa memoriala Corneliu Coposu - Bobota Casa memoriala Iuliu Maniu din Badacin Castrul roman Brusturi Castrul Porolissum Moigrad Icon Link Cetatea Bathory (ruine) Conacul Kemeny - Sarmasag Galeria de arta Ioan Sima - Zalau Manastirea Bobota Manastirea Sf. Treime de la Bic Muzeul judetean de istorie si arta Zalau Sinagoga Simleu Silvaniei - primul muzeu al Holocaustului din Romania Strandul termal Broscarie Strandul termal Criseni

Despre Bocsa

Bocsa este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Salaj. Bocsa este o formata din satele Bocsa (resedinta), Borla, Campia si Salajeni. Cele patru sate sunt situate pe Valea Zalaului, in aval de Hereclean si in amonte de Sarmasag. Bocsa se invecineaza cu Chiesd si Samsud la nord si Pericei la sud.

Localitate Bocsa este situata pe Valea Zalaului, la 18 km nord-vest de Zalau. Bocsa este traversata de calea ferata Carei–Zalau si Drumul european E81.

In izvoarele documentare Bocsa este mentionata in anul 1349 sub denumirea Villa Baxa, iar in anul 1854 apare sub numele de Olah-Baksa sau Bocsa Romana.

Cazare si obiective turistice localitati