Obiective turistice Criseni, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Criseni

Baza de agrement Criseni Biserica reformata din Cristur Cabana de la Trei Brazi Strandul termal Criseni

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Criseni (15-25 Km)

Baile Mesesenii de Jos Castelul Beldy Castelul Wesselenyi Castrul roman Brusturi Castrul Porolissum Moigrad Icon Link Galeria de arta Ioan Sima - Zalau Gradina Botanica Jibou Icon Link Lacul Varsolt Muntii Meseni Muzeul de etnografie Mesesenii de Jos Muzeul judetean de istorie si arta Zalau Muzeul Simion Barnutiu Rezervatia Lunca cu lalea pestrita Statiunea Baile Jibou Stramtorile Ticaului Trasee turistice si drumetii Vf. Magura Priei Vf. Magura Priei (997 m)

Despre Criseni

Comuna Criseni este situata in partea centrala a judetului la limita nordica a municipiului Zalau. Se invecineaza la nord cu Dobrin; la est cu Mirsid; la sud si sud-est cu teritoriul administrativ al municipiului Zalau; la vest cu Hereclean.

Localitatea Criseni apare atestata documentar prima data in anul 1387 sub numele de Cziganyvaja. In decursul timpului Criseniul este pornit de diverse surse sub diferite denumiri. Numita si Oaia in ungureste si in germana Vaja, Criseni a fost un targ vestit, dar in urma bataliei de la Guruslau, 3 august 1601, a fost complet distrus. Ulterior satul a fost reconstruit si in Monografia Salajului din 1908 de D. Stoica si I. P. Lazar se arata ca in acel an existau 90 de case cu 475 locuitori.

Celelalte localitati ale comunei Criseni apar atestate in ani diferiti si cu denumiri diverse, astfel Cristur este mentionat la 1378 ca si Kereztur; iar Girceiu este atestat la 1405 sub numele de Gercsen.

Cazare si obiective turistice localitati