Obiective turistice Cuzaplac, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Cuzaplac

Biserica de lemn din Cublescu Biserica Reformata din Cuzaplac Castelul Csaky - Almasu Cetatea Almasului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Cuzaplac (15-25 Km)

Castelul Bethlen - Dragu Castrul roman Buciumi Conacul Hatfaludy Conacul Morca Gradina Zmeilor Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Rezervatia naturala Gresiile de pe Stanca Dracului

Despre Cuzaplac

Cuzaplac ocupa o suprafata de 109,14 km si este situata in partea de sud a judetului Salaj, la hotar cu judetul Cluj. Are in componenta sa 8 sate: satul Cuzaplac, cu o asezare centrala fata de celelalte sate, este resedinta comunei si satele Cublesu, Galaseni, Mierta, Petrindu, Ruginoasa, Stoboru, Tamasa. Are ca vecini comunele Zimbor, Agrij, Sanmihaiu Almasului, Buciumi si Almasu din judetul Salaj si comunele Aghiresu, Garbau si Sanpaul din judetul Cluj.

Din punct de vedere geografic, Cuzaplac este situat in depresiunea Almasu-Agrij, subdiviziune a Podisului Somesan, iar hidografic este situata in bazinul mijlociu al vaii Almasului, afluent al raului Somes.

In forma sa actuala, Cuzaplac exista din anul 1968, odata cu reorganizarea administrativ-teritoriala. Pana atunci, satele din actuala comuna au fost grupate in trei comune: Cuzaplac cu satele Cuzaplac si Mierta; Petrindu cu satele Galaseni, Petrindu si Tamasa; Ruginoasa cu satele Cublesu, Ruginoasa si Stoboru.

Cazare si obiective turistice localitati