Obiective turistice Galgau, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Galgau

Biserica de lemn din Barsau Mare Biserica de lemn din Fodora Biserica de lemn din Galgau Culoarul Vaii Somesului Zona montana Francenii de Piatra

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Galgau (15-25 Km)

Cheile Babei Lunca Somesului Padurea de castani din Cormenis Sura Pintii

Despre Galgau

Cu o suprafata de 75,31 kmp, comuna Galgau este asezata in zona Culoarului Somesului, intrand in contact la nord cu Dealurile Ciceului si la sud cu Dealurile Simisna-Garbou. Galgau are in componenta noua localitati: Galgau - sat resedinta de comuna situat la o distantade 82 km fata de municipiul Zalau, Barsau Mare, Capalna, Chizeni, Dobrocina, Fodora, Francenii de Piatra, Glod si Gura Vladesei.

satul Galgau este atestat documentar in anul 1405 sub denumirea de Villa Galgo, fiind, alaturi de Barsau Mare, localitatile cu cele mai vechi atestari. Din perioade relativ apropiate, sunt mentionate si satele Chizeni (1538), Capalna (1437), Dobrocina (1569), Fodora (1508), Francenii de Sus (1592), Glod (1538) si, mult mai tarziu, Gura Vladesei (1913).

Pe langa peisajul natural de o frumusete deosebita, completat de valea larga a Somesului, Galgau detine si un patrimoniu construit de exceptie. Vestigiile romane de la Capalna, biserica de lemn "Fecioara Maria" din Barsau Mare, datata in anul 1690, biserica de lemn "Sfantul Nicolae" din Fodora, realizata in anul 1817, casa Mihali din Chizeni, sunt obiective ce trebuie incluse in periplul oricarui turist prin aceasta comuna. Pentru pescarii sportivi, Somesul, pe sectorul Gura Vladesei - Chizeni, reprezinta un areal deosebit de cautat pentru avifauna prezenta aici.

Cazare si obiective turistice localitati