Obiective turistice Ip, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Ip

Biserica reformata Ip Casa Sebes Casa Visky Monumentul Martirilor

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Ip (15-25 Km)

Casa memoriala Iuliu Maniu din Badacin Castelul Banffy - Boghis Cetatea Bathory (ruine) Herghelia de cai Bonanza Manastirea Sf. Treime de la Bic Sinagoga Simleu Silvaniei - primul muzeu al Holocaustului din Romania Statiunea Boghis Strandul termal Broscarie

Despre Ip

Ip este o comuna cu o suprafata de 60,13 km² situata in partea de vest a judetului Salaj. Are in componenta 5 sate: Ip (resedinta de comuna), Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus, Zauan, Zauan-Bai. Teritoriul administrativ al comunei Ip se invecineaza la nord cu comunele Camar si Carastelec; la nord-est Maeriste; la sud-est cu Nusfalau; la sud cu Halmasd; la vest cu Marca.

Ip dispune de o asezare geografica privilegiata si de conditii naturale favorizante, datorita carora omul a vietuit aici inca din timpuri preistorice. Cercetarile arheologice au dovedit prezenta omului din epoca neolitica la Zauan si Ip, insa primul document scris care atesta existenta acestor asezari in calitate de localitate este Regestrumul din Oradea.

Ip a fost atestat documentar pentru prima data in 1208 sub denumirea de Villa Ypu; denumirea actuala provine din 1854. Localitatea Cosniciu de Jos a fost atestata documentar pentru prima data in 1213 sub denumirea de Villa Coznis, Zauan in 1249 sub denumirea de Terra Zwan, Cosniciu de Sus in 1341 sub denumirea de Kosnich, iar cea mai recent mentionata documentar a fost Zauan-Bai, in 1913.

Cazare si obiective turistice localitati