Obiective turistice Mesesenii de Jos, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Mesesenii de Jos

Baile Mesesenii de Jos Biserica de Piatra din Mesesenii de Jos Lacul Varsolt Muzeul de etnografie Mesesenii de Jos

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Mesesenii de Jos (15-25 Km)

Baza de agrement Criseni Cabana de la Trei Brazi Casa memoriala Iuliu Maniu din Badacin Castelul Banffy - Boghis Cetatea Bathory (ruine) Galeria de arta Ioan Sima - Zalau Herghelia de cai Bonanza Manastirea Sf. Treime de la Bic Muntii Meseni Muzeul judetean de istorie si arta Zalau Rezervatia peisagistica Tusa-Bacau Sinagoga Simleu Silvaniei - primul muzeu al Holocaustului din Romania Statiunea Boghis Strandul termal Broscarie Strandul termal Criseni Trasee turistice si drumetii Vf. Magura Priei Vf. Magura Priei (997 m)

Despre Mesesenii de Jos

Comuna Mesesenii de Jos, cu o suprafata a teritoriului administrativ de 62,86 kmp, este amplasata la poalele Muntilor Meses, in Depresiunea Crasnei, coborand spre piateta de adunare a apelor de la Varsolt.

La nord-est Mesesenii de Jos se invecineaza cu teritoriul municipiului Zalau, in sud si in sud-est creasta Mesesului limiteaza teritoriul comunei de cel al comunelor Agrij si Buciumi, in sud-vest si vest sunt situate Horoatul Crasnei si respectiv Crasna, iar in partea de nord Mesesenii de Jos se invecineaza cu Varsolt, respectiv Hereclean.

Mesesenii de Jos are in componenta sa 4 localitati vechi, a caror atestare documentara dateaza din secolele al XIII-lea – al XVI-lea, dupa cum urmeaza: Mesesenii de Jos – Kezel (1341); Aghires – Egrespstaka (1361); Fetindia – Gurzofalwa (1549) si Mesesenii de Sus – Willa Rechul (Kechul) (1213).

Cazare si obiective turistice localitati