Obiective turistice Mirsid, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Mirsid

Castrul roman Brusturi Castrul Porolissum Moigrad Icon Link

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Mirsid (15-25 Km)

Baza de agrement Criseni Cabana de la Trei Brazi Castelul Beldy Castelul Wesselenyi Culmea Soimului Galeria de arta Ioan Sima - Zalau Gradina Botanica Jibou Icon Link Muzeul judetean de istorie si arta Zalau Muzeul Simion Barnutiu Pestera lui Mihai Rezervatia Lunca cu lalea pestrita Statiunea Baile Jibou Stramtorile Ticaului Strandul termal Criseni Taurile Iezer din Testioara Trasee turistice si drumetii Pestera lui Mihai Trasee turistice si drumetii Vf. Pietros Valea Hraii Valea Testioara Vf. Pietros (606 m) Zona de agrement Valea Hraii

Despre Mirsid

Comuna Mirsid este situata in partea centrala a judetului, la nord-est de resedinta de judet, municipiul Zalau, pozitionata la contactul Depresiunii Zalau cu Dealul Dumbrava si culmea afundata a Muntilor Meses la o distanta de 11 km de municipiul Zalau, la 11 km de Jibou si la 29 km de Cehu Silvaniei.

Mirsid include satele Mirsid, Firminis, Moigrad Porolissum si Popeni. Se invecineza la nord cu Dobrin; la nord-est cu teritoriul adminstrativ al orasului Jibou; la sud si sud-est cu Creaca; la sud si sud-vest cu teritoriul adminstrativ al municipiului Zalau; la vest si nord-vest cu comuna Criseni.

Asezarile comunei Mirsid sunt vechi, atestarea lor documentara datand din secole XIII - XV. Satul Mirsid este atestat documentar in anul 1219 cu denumirea de Villa Roba; satul Firminis este atestat in anul 1332 cu denumirea Poss Feermenus; satul Moigrad e atestat in anul 1423 cu denumirea de Villa Olachalis Moygrad; satul Popeni - atestat in anul 1387 cu denumirea Villa Olachalis Poptelek.

Cazare si obiective turistice localitati