Obiective turistice Simleu Silvaniei, Salaj

Cele mai importante obiective turistice Simleu Silvaniei

Biserica Ortodoxa Sf. Apostoli Biserica reformata (1730) Biserica romano-catolica din Simleu Silvaniei Casa memoriala Iuliu Maniu din Badacin Cetatea Bathory (ruine) Grupul Statuar Wesselenyi Manastirea Sf. Treime de la Bic Sinagoga Simleu Silvaniei - primul muzeu al Holocaustului din Romania Strandul termal Broscarie

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Salaj

Gradina Botanica Jibou Statiunea Jibou Statiunea Boghis Castelul Banffy Rezervatia naturala Gradina Zmeilor Castelul Bethlen Castrul Roman Porolissum Manastirea Bobota Cheile Babei Lacul Varsolt Cetatea Almasului Herghelia de cai Bonanza Sinagoga Simleu Silvaniei Vf. Pietros

Obiective turistice din zona Simleu Silvaniei (15-25 Km)

Baile Mesesenii de Jos Casa memoriala Corneliu Coposu - Bobota Castelul Banffy - Boghis Conacul Kemeny - Sarmasag Herghelia de cai Bonanza Lacul Varsolt Manastirea Bobota Muntii Meseni Muzeul de etnografie Mesesenii de Jos Muzeul Simion Barnutiu Statiunea Boghis Trasee turistice si drumetii Vf. Magura Priei Vf. Magura Priei (997 m)

Despre Simleu Silvaniei

Simleu Silvaniei este situat in partea de vest a judetului Salaj, la o distanta de 29 km pe DN 1H fata de municipiul Zalau, resedinta judetului Salaj. Impreuna cu localitatile rurale componente, Bic, Cehei si Pusta, ocupa o suprafata de 62,26 kmp sub Magura Simleului, in bazinul hidrografic al Crasnei.

Simleu Silvaniei se invecineaza la est cu satul Pericei; la nord–est cu satul Badacin; la nord cu satul Giurtelecul Simleului; la nord–vest cu satul Uileacu Simleului si satul Cristelec; la vest cu satul Bilghezd; la sud–vest cu satul Nusfalau; la sud cu satele Huseni si Ratin; la sud–est cu satul Crasna.

Asezat la poalele dealului Magura, in frumoasa depresiune care-i poarta numele, orasul Simleu Silvaniei a fost atestat documentar pentru prima data in anul 1251, cand intr-un document emis la Alba-Iulia, se aminteste de "Vathasomlya", prima denumire cunoscuta a localitatii. La 1251 Vatha, impreuna cu fiii sai Pausa si Dionisie au vandut mosia Simleu Silvaniei palatinului Roland si magistratului Mauriciu din familia Pok pentru suma de 100 de florini. O ipoteza este ca denumirea reala a localitatii a fost "Vatha Solyomvar" (Cetatea Soimului a lui Vath).

Cazare si obiective turistice localitati