Obiective turistice Medias, Sibiu

Cele mai importante obiective turistice Medias

Biserica Fortificata Sf. Margareta din Medias Casa Memoriala Stephen Ludwig Roth Castelele si cetatile medievale din Transilvania Icon Link Centrul Vechi Medias Complexul Arhitectural Franciscan Muzeul Municipal Medias Sinagoga din Medias Turnul Clopotelor Turnul Croitorilor Turnul Fierarilor Turnul Forkesch Turnul Pietrarilor Turnul Trompetelor

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Sibiu

Transfagarasan Turnul Sfatului din Sibiu Muntii Fagaras Gradina Zoologica Sibiu Lacul Balea Palatul Brukenthal Podul Minciunilor Cascada Balea Hotelul de Gheata Balea Lac Vf. Negoiu Cascada Capra Valea Oltului Muntii Cindrel Salina Ocna Sibiului Manastirea Cartisoara Manastirea Carta Biserica Fortificata Biertan - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Medias (15-25 Km)

Biserica Fortificata Agarbiciu Biserica Fortificata Atel Biserica Fortificata Axente Sever Biserica Fortificata Bazna Biserica Fortificata Brateiu Biserica Fortificata Buzd Biserica Fortificata Curciu (Darlos) Biserica Fortificata Mosna Biserica Fortificata Saros pe Tarnave Biserica Fortificata Soala Biserica Fortificata Tarnava Biserica Fortificata Valea Viilor - patrimoniul UNESCO Bisericile fortificate din Transilvania Icon Link Castelul Apafi Dumbraveni Castelul Mihai Viteazul Buia Castelul Tobias-Boarta Eco-muzeul regional Valea Viilor Statiunea Bazna Zona de agrement Patru Hotare

Despre Medias

Medias este asezat in inima Ardealului, la 55 km de Sibiu in judetul cu acelasi nume, pe valea raului Tarnava Mare. Atestat documentar in anul 1267, Medias este un adevarat muzeu in aer liber. Monumente istorice si de arta medievala sunt distribuite pe intreaga suprafata cuprinsa intre zidurile cetatii orasului.

Teritoriul sau si al imprejurimilor sale a fost locuit in permanenta de catre comunitatile umane, inca din timpuri indepartate. Astfel, cele mai vechi urme de locuire in zona orasului dateaza inca din neoliticul timpuriu, continuitatea de viata de-a lungul epocii bronzului si fierului, a perioadelor dacica, romana, post romana si prefeudala fiind dovedita de importante descoperiri arheologice facute de-a lungul timpului.

In perioada medievala, ca urmare a politicii de colonizare practicata de regii Ungariei in zona Transilvaniei, in secolele XI-XIII arcul intercarpatic este populat de colonistii provenind din diferite zone ale Germaniei. La fel se intampla si in cazul bazinului mijlociu al Tarnavei Mari, care este populat cu sasi, precedati initial de secui ca avangarda a regalitatii maghiare.

Cu toate ca asezarea de la Medias apare pomenita intr-un document inca din anul 1146, data general acceptata pentru prima mentiune documentara a Mediasului este 3 iunie 1267. Atunci localitatea apare sub denumirea de Mediesy. In documentele din perioada urmatoare, localitatea apare scrisa in forme diferite (Medies, Medgyes, Medyesch, Medwisch, etc.), in functie de epoca sau de limba in care a fost redactat documentul.

Medias a fost singura asezare din zona care fusese denumita civitas inca din anul 1359, dar in cursul secolului al XV-lea, incepand cu anul 1407, se va reveni la denumirea de oppidum si villa, devenite mult mai constante in mentiunile documentare.

Cazare si obiective turistice localitati