Obiective turistice Mihaileni, Sibiu

Cele mai importante obiective turistice Mihaileni

Biserica Fortificata Metis Biserica Fortificata Moardas Canionul Mihaileni

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Sibiu

Transfagarasan Turnul Sfatului din Sibiu Muntii Fagaras Gradina Zoologica Sibiu Lacul Balea Palatul Brukenthal Podul Minciunilor Cascada Balea Hotelul de Gheata Balea Lac Vf. Negoiu Cascada Capra Valea Oltului Muntii Cindrel Salina Ocna Sibiului Manastirea Cartisoara Manastirea Carta Biserica Fortificata Biertan - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Mihaileni (15-25 Km)

Biserica Fortificata Seica Mica Castelul Mihai Viteazul Buia Castelul Tobias-Boarta Muzeul Satesc Sorostin Vulcanii Noroiosi de la Hasag

Despre Mihaileni

Comuna Mihaileni este situata in jumatatea nordica a judetului, la 47 km de municipiul Sibiu, la 28 km de orasul Copsa Mica, la 50 km de municipiul Medias si la 32 km de orasul Agnita. Suprafata comunei este de 77,4 kmp. Comuna are in componenta 5 sate: Mihaileni, resedinta comunei, Metis, Moardas, Ravasel, Salcau.

Toponimul "Mihaileni" dateaza din anul 1919, la cererea locuitorilor comunei. Localnicii leaga vechea denumire a satului, de existenta populatiei germane (sasesti) in aceste locuri. Faptele sunt legate de batalia de la Selimbar, a lui Mihai Viteazul, in urma careia acesta ar fi primit in dar domeniile din tinut, inclusiv castelul din Buia, de la un grof.

De asemenea, se presupune ca populatia saseasca din actualul Mihaileni nu s-ar fi supus domnitorului muntean, fapt care a dus la mutarea acesteia si colonizarea populatiei romanesti din partile Fagarasului si Sibiului.

Cazare si obiective turistice localitati