Obiective turistice Biled, Timis

Cele mai importante obiective turistice Biled

Conacul de la Hodoni - Satchinez Movila de la Kalvarienberg Obeliscul in memoria eroilor din Primul Razboi Mondial Rezervatia naturala Mlastinile - Satchinez Strandul termal Biled Turism cinegetic - vanatoare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Biled (15-25 Km)

Baza de agrement si tratament Lovrin Castelul contelui Mercy - Sanandrei Statiunea Calacea Bai Strandul din Varias

Despre Biled

Comuna Biled se intinde pe o suprafata de 63,23 kmp, la 27 km de Timisoara. Localitatea Biled este traversata, pe axa est-vest, de DN6 care leaga Timisoara de Sannicolau Mare si Vama Cenad. Paralel cu drumul national, Biledul este traversat si de calea ferata Timisoara - Cenad, avand statie CFR proprie. Pe axa nord-sud este traversat de DJ 693 Ortisoara - Carpinis.

Biledul se invecineaza la nord-est cu Satchinez, la sud-est cu Becicherecu Mic, la sud cu Iecea Mica, la sud-vest cu Iecea Mare si Sandra la nord-vest. Biled are acces la calea ferata si la DN6, catre Vama Cenad.

Localitatea Biled a fost atestata documentar in 1462 insa este mai veche. In 1847 a fost descoperit un tezaur cu aproximativ 2.000 de monede din bronz, argint si aur, emise de la Traian la Constantin cel Mare. Acesta se afla in prezent la Cabinetul Numismatic de la Viena.

Cazare si obiective turistice localitati