Obiective turistice Bogda, Timis

Cele mai importante obiective turistice Bogda

Tabara de copii Bogda Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Bogda (15-25 Km)

Cabana de vanatoare din Hodos

Despre Bogda

Comuna Bogda este asezata in partea de nord-vest a judetului Timis si se invecineaza cu judetul Arad, comunele Masloc, Brestovat, Recas si Pischia. Bogda se afla asezata pe dealurile Lipovei care au o altitudine maxima in zona de 290 m (Dealul Lung) si ocupa o suprafata de 7962,75 ha. Se situeaza la circa 50 km nord-nord-est de municipiul Timisoara, accesibil pe drumul judetean DJ 691A Masloc-Brestovat-Topolovatu Mare.

Impreuna cu satele Altringen, Buzad, Charlottenburg, Comeat si Santar, formeaza comuna Bogda, a carei resedinta este. Este unul din cele mai mici sate din judetul Timis, cu numai 78 de locuitori.

Teritoriul localitatii a fost locuit din vechime, dupa cum o atesta obiectele descoperite aici. In evul mediu apartinea de judetul Arad. Pentru prima data este mentionata documentar la 1436, cu numele Bagd. In documente apar doua sate, Felse Bagd si Also Bagd (adica Bogda de Sus si Bogda de Jos), care mai apoi se vor uni, astfel ca la 1476 apare mentionat doar Bagd.

Sat romanesc, el a fost colonizat cu germani in 1771, carora statul le-a construit casele. Germani i-au dat numele Neuhoff. In secolul al XIX-lea, proprietari ai Bogdei sunt Ede Altmann, apoi Ioan Steiner si Anton Negele. La staruinta celui din urma, Ministerul de interne maghiar a schimbat numele localitatii in Bogda-Rigos. Sub acest nume au devenit faimoase baile amenajate aici.

Cazare si obiective turistice localitati