Obiective turistice Calacea, Timis

Cele mai importante obiective turistice Calacea

Statiunea Calacea Bai

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Calacea (15-25 Km)

Castelul contelui Mercy - Sanandrei Conacul de la Hodoni - Satchinez Rezervatia naturala Mlastinile - Satchinez Situl Arheologic de la Cornesti Icon Link Statiunea Baile Aqua Calacea Strandul termal Biled Strandul din Varias Vulcanii noroiosi de la Seceani

Despre Calacea

Calacea este un sat in comuna Ortisoara din judetul Timis, este totodata una dintre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice din vestul tarii. Pe teritoriul satului Calacea se gasesc resurse de petrol si gaze naturale exploatate si in ziua de azi. Prima atestare documentara dateaza din 1311, cand localitatea este amintita intr-un document cu numele de Kalandava. Ulterior au avut loc mai multe mentionari in documente cu privire la nobilii si proprietarii locali (in 1341, cu numele de Kalacha).

Statiunea Calacea este situata in Campia Banatului, la 25 km de Timisoara si 30 km de Arad, deservita de statia C.F.R. Baile Calacea. Se afla sub influenta climatului mediteranean, cu o temperatura medie anuala de 15°C, iar apele termale de aici au 38 - 39°C.

Pe intinderea de peste 15 ha a statiunii Calacea (parcul ocupa 14 ha incluzand si o padure de salcam) se afla un lac cu nuferi albi si rate salbatice si un parc cu arbori seculari in care vegetatia se impleteste in forme dintre cele mai variate si atractive.

Cazare si obiective turistice localitati