Obiective turistice Costeiu, Timis

Cele mai importante obiective turistice Costeiu

Biserica de lemn Hezeris Podul de Caramida (1760) Stavilarul Costeiu (1760)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Costeiu (15-25 Km)

Ansamblul Folcloric Lugojana Catedrala greco-catolica Lugoj Catedrala Invierea Domnului - Lugoj Centrul de echitatie si agrement Herneacova Cetatea Jdioara - ruine Cramele Recas Lacul Surduc Manastirea Pereu Muzeul de Istorie si Etnografie Lugoj Muzeul Mineralogic al Banatului de campie - Belint Muzeul Municipal Lugoj Muzeul Traian Vuia Rezervatia faunistica Jdioara Satul de Vacanta "Colina Fermecata" - Belint Satul de Vacanta Cralovat - Topolovatu Mare Teatrul Municipal Traian Grozavescu - Lugoj Turnul Sf. Nicolae - Lugoj

Despre Costeiu

Localitatea Costeiu este situata pe soseaua Lugoj – Timisoara, pe valea Timisului, la confluenta raului Timis cu canalul Timis–Bega, unde se afla cel mai vechi nod hidrotehnic din tara, functional, realizat intre anii 1759-1760.

Situata pe DN 6 respectiv DJ 609, la 53 kilometri de Timisoara, Costeiu are o pozitie sud–estica pe harta judetului Timis. Satele comunei sunt Costei, Tipari, Paru, Hezeris si Valea Lunga Romana. Costeiu se invecineaza la est cu municipiul Lugoj, comuna Boldur la sud, Belint la vest, Balint si Bethausen la nord si Traian Vuia la est.

Existenta localitatii Costeiu este confirmata inca din secolul al X-lea, iar atestarea documentara provine din 1479, cand localitatea era intaritura in cadrul sistemului de aparare a cetatii Lugoj. Denumirea localitatii provine de la cuvantul latin costae = coasta si a fost modificata de mai multe ori: Costil in 1510, Coscei in 1658, Coscii in 1701, iar pe harta lui Mercy din 1723 apare ca Kusefdil.

Cazare si obiective turistice localitati