Obiective turistice Curtea, Timis

Cele mai importante obiective turistice Curtea

Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva Biserica de lemn din Cosava Biserica de lemn din Curtea Biserica de lemn din Homojdia Casa memoriala unde a poposit Al.I. Cuza Cetatea Margina - ruine Hanul unde a poposit Al.I. Cuza Manastirea Izvoru lui Miron Pestera de la Romanesti Schitul Acoperamantul Maicii Domnului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Curtea (15-25 Km)

Cabana Caprioru Cabana de vanatoare Cheia Cabana Strambu Poieni Cascada Sopot Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Circuitul de motocross de la Branesti Complexul turistic Valea lui Liman Complexul Turistic Zolt Lacul Surduc Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului Manastirea Fardea Manastirea Izvorul Miron Muzeul Traian Vuia Pestera din Cioaca Birtului Pestera Pietroasa Pestera din Stanca Fetii Stanca Florian Situl arheologic Dumbravita Tabara de copii Poieni Strambu Vatra de olari din Jupanesti Vf. Padesu (1.374 m)

Despre Curtea

Comuna Curtea este asezata in vestul Romaniei, in nord-estul judetului Timis, aproape de limita judetului Hunedoara, la 110 km de Timisoara, 45 km de orasul Lugoj si 12 km de orasul Faget. Resedinta comunei este localitatea Curtea si are localitatile componente Cosava si Homojdia.

Curtea este asezata in zona piemontului nord-vestic al Muntilor Poiana Rusca, in locul de confluenta a Vaii Izvorasului cu Valea Stalpului, care, de fapt formeaza cursul superior al raului Bega.

Etimologia cuvantului Curtea provine din termenul maghiar Kyrtiwa si reprezinta preluarea in grafie ungureasca a denumirii romanesti a satului Curtea. In anul 1506 localitatea este amintita sub numele de Wdawarhely, iar in anul 1597 apare sub numele de Kurthe.

Legenda spune ca aceasta comuna a fost candva resedinta de vara a ducelui roman Glad, iar satul Curtea a luat aceasta denumire fiindca aici isi tinea Glad toata curtea.

Cazare si obiective turistice localitati