Obiective turistice Dumbrava, Timis

Cele mai importante obiective turistice Dumbrava

Biserica ortodoxa din Rachita (1800) Biserica reformata din Dumbrava (1800)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Dumbrava (15-25 Km)

Cabana Caprioru Cabana de vanatoare Cheia Cabana Strambu Poieni Casa memoriala unde a poposit Al.I. Cuza - Curte Cascada Sopot Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Cetatea Margina - ruine Circuitul de motocross de la Branesti Complexul turistic Valea lui Liman Complexul Turistic Zolt Lacul Surduc Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului Manastirea Fardea Manastirea Izvorul Miron Muzeul Traian Vuia Pestera din Cioaca Birtului Pestera Pietroasa Pestera de la Romanesti Pestera din Stanca Fetii Situl arheologic Dumbravita Stanca Florian Tabara de copii Poieni Strambu Vatra de olari din Jupanesti Vf. Padesu (1.374 m)

Despre Dumbrava

Situata in partea estica a judetului Timis, la 97 km distanta fata de municipiul Timisoara si 27 km fata de municipiul Lugoj, comuna Dumbrava este accesibila pe DN6 Timisoara-Lugoj, si in continuare pe DN68A Lugoj-Deva. Dumbrava are in componenta 3 localitati: Dumbrava, Rachita si Bucovat. Se invecineaza la nord-est cu orasul Faget, la sud-est cu comuna Fardea (lacul Surduc), la sud-vest cu Traian Vuia, la nord-vest cu Manastur.

Prima atestare documentara a localitatii Dumbrava dateaza din 1454. Prin 1514-1516 numele satului a fost Ighaz. Andrei Bethlen a incercat sa revitalizeze vechile denumiri de localitatilor cazute in uitare si a numit Igazfalva asezarea aflata langa Rachita si acest nume a ramas si dupa 1898 cand a devenit localitate de sine statatoare.

Cazare si obiective turistice localitati