Obiective turistice Faget, Timis

Cele mai importante obiective turistice Faget

Biserica de lemn din Batesti Biserica de lemn din Jupanesti Biserica de lemn din Povergina Casa memoriala Traian Iancu Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Circuitul de motocross de la Branesti Expozitia de sculptura Iancu Bujor Lacul Surduc Muzeul de istorie si etnografie Pestera de la Romanesti Vatra de olari din Jupanesti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Faget (15-25 Km)

Cabana Caprioru Cabana de vanatoare Cheia Cabana Strambu Poieni Casa memoriala unde a poposit Al.I. Cuza - Curte Cascada Cornet Cascada Sopot Cetatea Margina - ruine Complexul turistic Valea lui Liman Complexul Turistic Zolt Galeriile de mine Pades Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului Manastirea Fardea Manastirea Izvorul Miron Muzeul Traian Vuia Observatorul din Nadrag Pestera din Cioaca Birtului Pestera Pietroasa Pestera din Stanca Fetii Pestera de pe Valea Cornet Stanca "Capul de dac" Stanca Florian Situl arheologic Dumbravita Tabara de copii Poieni Strambu Tabara de tineret Nadrag Valea Carliontu Valea Cornet Vf. Padesu (1.374 m)

Despre Faget

Orasul Faget este situat in sud-vestul Romaniei, in zona de contact a Campiei Lugojului cu Dealurile Lugojului, pe cursul superior al raului Bega. In cadrul judetului Timis se afla in partea de est, la o distanta de 98 km de Timisoara si 33 km de municipiul Lugoj, de care se leaga prin drumul national DN 68A. Acelasi drum spre est pune orasul in legatura cu municipiul Deva, aflat la o distanta de 68 km. Orasul Faget este strabatut si de calea ferata Lugoj - Faget - Ilia.

De Faget apartin alte 10 localitati din imediata apropiere: Batesti, Begheiu Mic, Bichigi, Branesti, Bunea Mare, Bunea Mica, Colonia Mica, Jupanesti, Povargina si Temeresti.

Cetatea Fagetului este atestata documentar pentru prima data in 1548, ca proprietate a lui Iacob Bekes si purtand numele Fagyath. Avea rol de targ si aici exista o cetate relativ importanta, mai veche, despre care nu se stie cand a fost construita si de catre cine.

Cazare si obiective turistice localitati