Obiective turistice Giroc, Timis

Cele mai importante obiective turistice Giroc

Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie Manastirea Timiseni Padurea Giroc

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Giroc (15-25 Km)

Biserica Romano-Catolica Bobda Canalul Bega Casa pictorului Stefan Jager - Cenei Casa de vanatoare Pischia Castelul Huniade din Timisoara Catedrala Millenium Catedrala Mitropolitana din Timisoara Icon Link Cazinoul Militar Centrul de echitatie si agrement Herneacova Conacul Ambrozie Remetea Mare Cramele Recas Domul Romano-Catolic Ecluza Sanmihaiu Roman Fabrica de bere Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Icon Link Lacul de acumulare Ianova Muzeul de Arta Bisericeasca Veche a Arhiepiscopiei Timisoarei Muzeul Banatului Muzeul Militar Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Muzeul Satului Banatean Opera Romana din Timisoara Padurea Bistra Palatul Baroc din Timisoara Podul Turcului - Parta Rezervatia naturala Mlastinile Murani Sinagoga din Cetate Icon Link Sinagoga din Fabric Situl Arheologic Parta Strandul din Giarmata Strandul termal din Sanmihaiu German Teatrul German de Stat Teatrul Maghiar de Stat Csiki Gergely Teatrul National Mihai Eminescu din Timisoara Icon Link Turnul pompierilor din Giarmata Zona de agrement pe Raul Timis

Despre Giroc

Localitatea Giroc este alcatuita din satele Giroc si Chisoda, avand satul Giroc ca resedinta de comuna. In acelasi timp, face parte, din localitatile periurbane ale municipiului Timisoara, de care o despart doar 3 km pe sosea asfaltata. In ultimii 10 ani, prin construirea si dezvoltarea cartierului din zona Planiste si Ogrindova (Cartierul Florilor) s-a realizat in mod practic legatura dintre Giroc si Timisoara.

Teritoriul administrativ al comunei se invecineaza la nord cu Municipiul Timisoara, la est cu Mosnita Noua - satul Urseni, la sud cu raul Timis, la sud-vest cu comuna Sag, iar la vest cu satul Utvin al comunei Sanmihaiul Roman.

Localitatea Giroc a fost pentru prima data atestata documentar la 1371. Totusi, pe teritoriul asezarii au fost descoperite urme arheologice care indica prezenta umana incepand cu epoca de piatra si epoca fierului. Deasemenea au fost descoperite materiale daco-romane si urme din neoliticul mijlociu. Tot pe teritoriul comunei a fost descoperita si vatra unei asezari apartinand Culturii Cucuteni - Belegis.

Cazare si obiective turistice localitati