Obiective turistice Nadrag, Timis

Cele mai importante obiective turistice Nadrag

Cabana Caprioru Cascada Cornet Galeriile de mine Pades Monumentul Eroilor din Nadrag Monumentul turistului montan din anul 1914 Observatorul din Nadrag Parcul Tabarei Cornetu Pestera de pe Valea Cornet Stanca "Capul de dac" Tabara de tineret Nadrag Valea Carliontu Valea Cornet Vf. Padesu (1.374 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Nadrag (15-25 Km)

Ansamblul Folcloric Lugojana Catedrala greco-catolica Lugoj Catedrala Invierea Domnului - Lugoj Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Cetatea Jdioara - ruine Circuitul de motocross de la Branesti Complexul Turistic Zolt Lacul Surduc Manastirea Fardea Manastirea Pereu Muzeul de Istorie si Etnografie Lugoj Muzeul Mineralogic al Banatului de campie - Belint Muzeul Municipal Lugoj Muzeul Traian Vuia Pestera de la Romanesti Rezervatia faunistica Jdioara Satul de Vacanta "Colina Fermecata" - Belint Teatrul Municipal Traian Grozavescu - Lugoj Turnul Sf. Nicolae - Lugoj Vatra de olari din Jupanesti

Despre Nadrag

Localitatea Nadrag se situeaza in sud-vestul Romaniei, in partea de nord-est a judetului Timis, la poalele varfului Pades din muntii Poiana Ruscai. Nadragul se afla la o distanta de circa 30 km fata de municipiul Lugoj, 90 km de municipiul Timisoara si de asemenea, la aproximativ 30 km de Faget.

Localitatea se invecineaza la rasarit cu Obreja, spre vest cu satul Drinova - comuna Barna, la sud-vest cu satele Tincova - Jdioara - Criciova, la nord-vest cu satul Hauzesti - comuna Fardea, cu Gladna si Tomesti - satul Luncani.

Prima atestare documentara a Nadragului dateaza din 1364, o alta mentiune din Evul Mediu este cea din 1548, cand regina Isabela face mai multe donatii prefectului de Timis Petru Petrovici in judetul Severin. Aici a existat si o cetate care a fost distrusa in epoca turceasca.

Cazare si obiective turistice localitati