Obiective turistice Pietroasa, Timis

Cele mai importante obiective turistice Pietroasa

Biserica de lemn din Crivina de Sus Biserica de lemn din Pietroasa (1779) Biserica de lemn din Poieni Cabana de vanatoare Cheia Cascada Sopot Concursul "Pietroasa Country Ride" Pastravaria Poieni Pescuit sportiv si agrement Pestera Pietroasa Tabara de copii Poieni Strambu Trasee de ciclism montan Trasee de motocross pe drumurile forestiere Turism cinegetic - vanatoare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Timis

Teatrul National din Timisoara Gradina Zoologica Timisoara Lacul Surduc Pestera Romanesti Muzeul Banatului Castelul Huniade din Timisoara Palatul Baroc Timisoara Palatul Dicasterial Palatul Lloyd Catedrala Mitropolitana din Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara Muzeul Revolutiei din Timisoara Manastirea Fardea Cascada Sopot Vulcanii noroiosi de la Seceani

Obiective turistice din zona Pietroasa (15-25 Km)

Cabana Caprioru Cabana Strambu Poieni Centrul de vacanta si studii Augusta din Jupanesti Cetatea Fagetului Circuitul de motocross de la Branesti Complexul turistic Valea lui Liman Lacul Surduc Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului Manastirea Izvorul Miron Pestera din Cioaca Birtului Pestera de la Romanesti Pestera din Stanca Fetii Stanca Florian Situl arheologic Dumbravita Vatra de olari din Jupanesti Vf. Padesu (1.374 m)

Despre Pietroasa

Asezata in partea estica a judetului Timis, la cca. 28 km de Faget - orasul cel mai important si la cca. 122 km distanta fata de municipiul Timisoara, pe relatia DN 6, DN 68 A si DJ 684, Pietroasa se invecineaza la nord cu comuna Margina, la vest cu Curtea, la sud-vest cu Tomesti, iar la est cu judetul Hunedoara, aflandu-se la o distanta de 78 km de municipiul Deva.

La poalele Muntilor Poiana Rusca, pe cursul cristalin al raului Bega se situeaza Pietroasa, formata din patru sate: Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni si Farasesti. Este cea mai estica localitate a judetului Timis, invecinandu-se cu judetul Hunedoara.

Satul Pietroasa, care devine in epoca moderna, centru administrativ, apare documentar in anii 1514-1516, cand era proprietatea lui George de Brandemburg si avea 15 iobagi. La acea data, localitatea Pietroasa facea parte din districtul Margina, ce apartinea domeniului Hunedoarei.

Cazare si obiective turistice localitati